Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Από Αθήνα, Μύκονο: Ροζ κυκλώματα έκαναν εικονικούς γάμους!

Είχαν μέχρι και καρδιολόγο

7 Οκτωβρίου 2018 20:28
Από Αθήνα, Μύκονο: Ροζ κυκλώματα έκαναν εικονικούς γάμους!

Ροζ κυκλώματα της Αθήνας «μετακόμιζαν» στη Μύκονο, για την εκπλήρωση των ερωτικών φαντασιώσεων κροίσων από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, διαπίστωσαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Αντίστοιχες «μεταφορές» θυμάτων των κυκλωμάτων σωματεμπορίας έγιναν στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, το Βραχάτι Κορινθίας και την Καρδίτσα. Το κύκλωμα είχε συμβολαιογράφο και δικηγόρο, για να συνάπτει εικονικούς γάμους και σύμφωνα συμβίωσης, ενώ διέθετε μέχρι και καρδιολόγο, που έδινε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις.

Ο «Λάνα» είχε στρατολογήσει από την Ουκρανία τις 30 άτυχες κοπέλες και με το πρόσχημα της ισχύουσας νομοθεσίας κρατούσε τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους, ενώ ο αρχηγός- ο «Ανδρέας» ή «Πέτροβιτς»- έκανε μήνυση σε βάρος όσων γυναικών κατάφερναν να διαφύγουν, αναγκάζοντας τις υπόλοιπες να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισής,

Στριπτίζ και κέντρα ευεξίας

Πέρα από τους «χορούς» σε τουλάχιστον τέσσερα στριπτιζάδικα στη Λ. Συγγρού, το κύκλωμα εξωθούσε τις κοπέλες στην πορνεία, για 50 ευρώ την ημέρα, σε κρυφούς οίκους ανοχής στην πλατεία Αμερικής, οι οποίοι λειτουργούσαν ως κέντρα ευεξίας.

Ο «Πέτροβιτς» δεν επέτρεπε στις κοπέλες να έχουν επικοινωνία με τους πελάτες, ενώ επέβαλε ποινές και πρόστιμα σε όσες δεν συμμορφώνονταν με αυτή την εντολή.

Ο ίδιος είχε αναλάβει την έκδοση απαραίτητων εγγράφων που καθιστούσαν νόμιμη την παραμονή και εργασία τους στη χώρα μας ενώ κανόνιζε τα «εικονικά» σύμφωνα συμβίωσης και την έκδοση ΑΦΜ στο όνομά τους. Επικοινωνούσε με τα άλλα μέλη του κυκλώματος μέσω viber, WhatsApp και άλλες εφαρμογές, χρησιμοποιώντας κωδικούς. Οι γυναίκες κρατούνταν σε διαμερίσματα στο Γαλάτσι και την Καλλιθέα.

Συμβολαιογράφος, δικηγόρος και γιατρός

Η νομιμοποίηση των γυναικών γίνονταν με τη σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης, σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια τα κατέθεταν σε ληξιαρχείο, ΔΟΥ και σε υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής πετυχαίνοντας την παραμονή και εργασία των γυναικών που εκπόρνευαν.

Η συμβολαιογράφος που συνέτασσε τα σύμφωνα συμβίωσης, βεβαίωνε έναντι 150 ευρώ την αναληθή συμβίωση, ενώ ο δικηγόρος τα χρησιμοποιούσε, μαζί με άλλα δικαιολογητικά, για να εκδοθεί άδεια παραμονής. Οι δυο τους είχαν αναζητηθεί το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς να εντοπιστούν. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί βρήκαν 14 «νύφες» και 7 «γαμπρούς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΤ1: Αποχώρηση «βόμβα» από το κανάλι!

Ακόμη, ο «Πέτροβιτς» ανέθετε σε καρδιολόγο, διευθυντή κλινικής γνωστού δημόσιου νοσοκομείου την έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων που προορίζονταν για δικαστική χρήση. Με αυτόν τον τρόπο, ο αρχηγός απέφευγε να παρουσιαστεί ως κατηγορούμενος σε ακροαματικές διαδικασίες σε δικαστήρια της Πάτρας, Λάρισας και Αθήνας, πετυχαίνοντας την αναβολή της εκδίκασης.

Η επιχείρηση στο στριπτιζάδικο

Το περασμένο καλοκαίρι μία κατηγορουμένη, προσέγγισε σε στριπτιζάδικο της Αθήνας αστυνομικό- πελάτη, του ζήτησε να την κεράσει ποτό και μετά του πρότεινε να πάνε σε πατάρι του καταστήματος, για έναν «πριβέ» χορό. Εκείνος της έδωσε 60 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και πήγαν σε αυτόν τον χώρο, όπου η χορεύτρια έβγαλε τα ρούχα της και λικνιζόταν πάνω στα επίμαχα σημεία του σώματος του αστυνομικού, όπως αναφέρει η δικογραφία.

Εκείνη τη στιγμή, οι άλλοι αστυνομικοί, μπήκαν στο κατάστημα, όπου συνέλαβαν τον «Πέτροβιτς» και την «υπαρχηγό» του IRINA, ενώ κατασχέθηκαν σημειώσεις με ονόματα γυναικών και αριθμούς.

«Μετακόμιση» σε Μύκονο, Βραχάτι και αλλού

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017, ο ιδιοκτήτης στριπτιζάδικου στη Μύκονο παρέλαβε, έναντι αμοιβής, άγνωστο αριθμό γυναικών, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση και την εκπόρνευσή τους σε πελάτες του καταστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη: Τρεις οι δράστες στη δολοφονία της!

Το ίδιο συνέβη σε παρόμοιο κατάστημα στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου οι γυναίκες υποχρεώνονταν σε ερωτικά ραντεβού σε διπλανά ξενοδοχεία, ενώ το αντίστοιχο συνέβη σε δύο στριπτιζάδικα στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας και την Καρδίτσα.

Στην αστυνομική επιχείρηση στη Μαραθόπολη και τη Μύκονο, στα μέσα Ιουλίου, παρότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι εξακολουθούσαν να απασχολούνται γυναίκες, που είχαν διοχετευτεί από την εγκληματική οργάνωση, αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν. Ωστόσο, σχηματίσθηκαν δικογραφίες για διευκόλυνση ακολασίας και περί εκδιδομένων προσώπων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share