Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζακ Κωστόπουλος: Νέο βίντεο που ανατρέπει τα πάντα!

Καταρρίπτει τα περί «απόπειρας ληστείας»

3 Οκτωβρίου 2018 15:04
Ζακ Κωστόπουλος: Νέο βίντεο που ανατρέπει τα πάντα!

Ένα νέο βίντεο σχετικά με την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, το οποίο με τη σειρά του καταρρίπτει τους ισχυρισμούς για «απόπειρα ληστείας», αλλά και αυτούς περί «επικίνδυνης συμπεριφοράς» και «κατάστασης αμόκ».

Καταθέσεις και βίντεο που εξασφάλισε το VICE Greece αποδεικνύουν πως ο Ζακ Κωστόπουλος, την Παρασκευή (21/10) που άφηνε την τελευταία του πνοή έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, ζητούσε βοήθεια για αρκετή ώρα και από πολλούς ανθρώπους.

Το βίντεο ξεκινάει με έναν άνδρα να μπαίνει σε κατάστημα που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το κοσμηματοπωλείο. Αφού αγοράσει ένα μπουκαλάκι νερό, κατευθύνεται προς την έξοδο και την ίδια στιγμή εμφανίζεται στο πλάνο ο Ζακ Κωστόπουλος. Ο άνδρας τού προσφέρει νερό και παράλληλα άλλοι δυο άνδρες που βρίσκονται δίπλα του προσπαθούν να τον ηρεμήσουν. Εμφανώς ταραγμένος, επιχειρεί εκείνη τη στιγμή να μπει στο κατάστημα, αλλά οι άνδρες τον σταματούν. Φαίνεται να τους εξηγεί τι συμβαίνει, μένει μαζί τους για 32 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια διασχίζει τη Γλάδστωνος προς την πλευρά του κοσμηματοπωλείου.

H ώρα της κάμερας ασφαλείας που αναγράφεται επάνω δεξιά δεν είναι ακριβής.

Η φιγούρα του Ζακ Κωστόπουλου δείχνει κινήσεις φοβισμένες, αλλά καθόλου απειλητικές. Η συμπεριφορά του καταδεικνύει πως εκείνη τη στιγμή έψαχνε ένα σημείο να προστατευτεί ή να ηρεμήσει. Δεν φαίνεται να βρίσκεται σε κανένα αμόκ, όπως δήλωσε αρχικά ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ή να κινείται απειλητικά προς κάποιον. Δεν παραπατάει, αλλά επικοινωνεί και μιλάει με τους τρεις άνδρες, εκ των οποίων ο ένας προτίθεται να του αγοράσει νερό για να τον βοηθήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περίεργος μήνας με πολλά πάθη για τα 12 ζώδια: Η Λίτσα Πατέρα προειδοποιεί! (video)

Οι άνδρες που επιχείρησαν να τον βοηθήσουν δεν έχουν καταθέσει ακόμα. Το κοσμηματοπωλείο στο οποίο εισήλθε λίγο αργότερα, βρίσκεται ελάχιστα μέτρα πιο πάνω από το κατάστημα και είναι άγνωστο αν μεσολάβησε κάτι άλλο πριν μπει τελικά εκεί. Όμως πιθανότατα οι τρεις αυτοί άνδρες να είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που μίλησαν μαζί του εκείνη την ημέρα πριν το περιστατικό και να μπορούν να περιγράψουν τι συνέβη.

Οι καταθέσεις

Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε στην εφημερίδα «ΈΘΝΟΣ» η κατάθεση μιας γυναίκας στην οποία ανέφερε πως «μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άνδρα να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας, μάλιστα, μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκοπό να του προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει. Αρχικά ο άνδρας που φώναζε πήγε να μπει στο μαγαζί που δουλεύω, αλλά τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο». Η κατάθεσή της εναρμονίζεται πλήρως με το νέο οπτικό υλικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταρρέει το Τατουάζ! Η κορυφή ανήκει πλέον αλλού!

Σε ακόμη μια κατάθεση που δημοσιεύει σήμερα το VICE Greece, επιβεβαιώνεται πως ο Ζακ Κωστόπουλους ζητούσε βοήθεια για αρκετή ώρα πριν φτάσει στο κοσμηματοπωλείο. Εργαζόμενη σε παρακείμενο γραφείο, που βλέπει προς τη διάβαση που οδηγεί στην οδό Γλάδστωνος, κατέθεσε: «Περίπου στις 14:30 ακούσαμε άνθρωπο να φωνάζει “βοήθεια” από τον δρόμο, ανοίξαμε τα παράθυρα, είδαμε έναν νεαρό ο οποίος ήταν στο φανάρι της Πατησίων και πέρασε απέναντι. Φαινόταν ότι δεν ήταν καλά, φώναζε “βοήθεια” χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος, σίγουρα κάτι του συνέβαινε. Υποθέσαμε ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Δεν φαινόταν όμως πολύ καταβεβλημένος όπως βλέπουμε σε άλλους τοξικομανείς. Στη διάβαση ήταν δυο κοπέλες και πήγε από πίσω τους για να προστατευτεί. Αυτές έφυγαν, τον απέφυγαν και πέρασαν τη διάβαση προς την Κάνιγγος. Εκείνος έμεινε εκεί φωνάζοντας “βοήθεια”. Μετά αποφάσισε να διασχίσει την Πατησίων η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν άδεια, πάλι φωνάζοντας “βοήθεια”. Τον χάσαμε στη διάβαση καθώς έστριψε στη Γλάδστωνος. Δεν φαινόταν επιθετικός, μου φάνηκε σαν άνθρωπος που έψαχνε να προστατευθεί. Δεν είδαμε καμιά εμφανή απειλή».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share