Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Νέο «χτύπημα» στην Ινδονησία: «Ξύπνησαν» δύο ηφαίστεια πέντε μέρες μετά το φονικό σεισμό!

Τραγική είδηση!

3 Οκτωβρίου 2018 12:14
Νέο «χτύπημα» στην Ινδονησία: «Ξύπνησαν» δύο ηφαίστεια πέντε μέρες μετά το φονικό σεισμό!

Πέντε μέρες μετά το φονικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε στην κεντρική Ινδονησία ένα ηφαίστειο εξερράγη στο ίδιο νησί προκαλώντας νέο κύμα πανικού στους κατοίκους.

Το όρος Σοπουτάν στην επαρχία του Βόρειου Σουλαουέζι άρχισε το πρωί τοπική ώρα να ξερνά τέφρα σε ύψος έξι χιλιομέτρων στον ουρανό.


Οι Αρχές έσπευσαν να προειδοποιήσουν τα πληρώματα αεροσκαφών για τον κίνδυνο από την ηφαιστειακή τέφρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό τροχαίο με νεκρό έναν 24χρονο! Καραμπόλα με όχημα της οδικής που πρόσφερε βοήθεια!

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι η ενεργοποίηση του Σοπουτάν θα δυσχεράνει τις προσπάθειες διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους που έχουν μείνει χωρίς πόσιμο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.


Οι Αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού μετά την έκρηξη του ηφαιστείου καλώντας το κοινό να αποφύγει τη γύρω περιοχή και να φέρει μαζί του μάσκες σε περίπτωση που «βρέξει» τέφρα.

Εξερράγη κι άλλο ηφαίστειο στην Ιάβα

Λίγο μετά την έκρηξη του Σοπουτάν ένα άλλο ηφαίστειο άρχισε να βρυχάται στην Ιάβα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Voice: Η απαγορευμένη ερώτηση του Μουζουράκη σε διαγωνιζόμενη! "Σ' αρέσει το ισπανικό;" (video)

Ο «Γιος του Κρακατόα», όπως είναι γνωστό το ηφαίστειο, εκτοξεύει λάβα στον ουρανό, ενώ ρυάκια κυλούν στις πλαγιές του. Ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών της Ινδονησίας, Σουτόπο Πούργο Νουγκρόχο, έσπευσε μέσω Twitter να καθησυχάσει τους κατοίκους ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. «Το ηφαίστειο “Γιος του Κρακατόα” εκρήγνυται σχεδόν καθημερινά... Δεν κινδυνεύει η ασφάλειά σας αν μείνετε εκτός ακτίνας δύο χιλιομέτρων από τον κρατήρα του.»

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού, που δίνει μερικούς από τους μεγαλύτερους σεισμούς στον πλανήτη. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν 452 ηφαίστειο.



Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share