Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαρόκο: Τουλάχιστον 11 νεκροί μετανάστες μετά από ναυάγιο!

Έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές

2 Οκτωβρίου 2018 22:40
Μαρόκο: Τουλάχιστον 11 νεκροί μετανάστες μετά από ναυάγιο!

Έντεκα μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί μετά το ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε, στα ανοιχτά του Μαρόκου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές, ενώ μια μη κυβερνητική οργάνωση εκφράζει φόβους ότι τα θύματα θα είναι πολύ περισσότερα.

Το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν οι Αφρικανοί μετανάστες αντιμετώπισε "δυσκολίες" στα ανοιχτά της πόλης Νάντορ, στο βορειοανατολικό Μαρόκο, την Δευτέρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, 32 άνθρωποι σώθηκαν ενώ 11 πνίγηκαν, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Η οργάνωση Caminando Fronteras, που βοηθά τους μετανάστες, είχε προηγουμένως αναφέρει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι οι νεκροί είναι 34, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από τις μαροκινές πηγές. Η Ισπανίδα Ελένα Μαλένο, ακτιβίστρια και μέλος της οργάνωσης, που εδρεύει στο Μαρόκο, έγραψε το πρωί στο Twitter:

"Τραγωδία, 34 νεκροί, μεταξύ αυτών και ένα μωρό, σε ένα πλοιάριο με 60 ανθρώπους που βυθίστηκε" την Κυριακή. Η Μαλένο διαβεβαίωσε ότι οι μετανάστες ζητούσαν βοήθεια επί 24 ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στο Φλοίσβο: Νέες εξελίξεις με την υπόθεση του ακέφαλου πτώματος! Όλο το ρεπορτάζ (video)

Από τη Μαδρίτη, μια εκπρόσωπος της ακτοφυλακής της Ισπανίας, επιβεβαίωσε ότι η υπηρεσία αυτή ενημερώθηκε την Κυριακή από την Caminando Fronteras ότι το πλοιάριο βρισκόταν στη ζώνη όπου επιχειρεί η ακτοφυλακή του Μαρόκου.

"Επικοινωνήσαμε κατ' επανάληψη με τις μαροκινές αρχές, με το MRCC (Κέντρο συντοντισμού και θαλάσσιων ερευνών) στο Ραμπάτ, τους προσφέραμε τη συνεργασία μας αλλά δεν λάβαμε απάντηση", είπε η εκπρόσωπος.

Η εκπρόσωπος δεν ήταν πάντως σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό των νεκρών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share