Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Ολλανδία: Επταμελής ομάδα σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα!

Αλά Μπατακλάν!

27 Σεπτεμβρίου 2018 21:03
Συναγερμός στην Ολλανδία: Επταμελής ομάδα σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα!

Σε καθεστώς υψίστης επιφυλακής έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας στην Ολλανδία, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι φήμες των μυστικών υπηρεσιών περί επικείμενου μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Μετά τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με τους Ολλανδούς, η αντιτρομοκρατική προχώρησε στη σύλληψη ομάδας επτά ατόμων, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει να χτυπήσουν σε διάφορα σημεία, με στόχο τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό νεκρών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φιλία που γίνεται τραπεζικός λογαριασμός: Η απίστευτα προκλητική δήλωση του Μαυρίδη για τον Τανιμανίδη!

Ο γενικός εισαγγελέας στην Ολλανδία επιβεβαίωσε τη σύλληψη της επταμελούς ομάδας, λέγοντας ότι η επιχείρηση διεξήχθη από άντρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας με βαρύ οπλισμό, στις πόλεις Άρνεμ και Βέερτ, η οποία βρίσκεται στην επαρχία της Λιμβουργίας.

Όπως δήλωσε ο εισαγγγελέας, οι συλλήψεις των επτά ατόμων ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας των μυστικών υπηρεσιών. Ως αρχηγός της ομάδας φέρεται να είναι ένας 34χρονος ιρακινής καταγωγής, ο οποίος εργαζόταν για την οργάνωση μεγάλου χτυπήματος, σε διάφορα σημεία της Ολλανδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειμώνιασε για τα καλά! - Ισχυρή χιονοθύελλα στον Παρνασσό! (Video)

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι κατηγορούμενοι ως τρομοκράτες σχεδίαζαν να χτυπήσουν σε διάφορα σημεία με γιλέκα αυτοκτονίας, αυτόματα όπλα, καθώς και παγιγευμένα με βόμβες αυτοκίνητα.

Ο γενικός εισαγγελέας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα μέλη της ομάδας ελεύθερα, τονίζοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share