Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απαγωγή στην Κύπρο: Σε ψυχίατρο ο δράστης, είπε ότι το έκανε για λεφτά!

Παραδέχθηκε ότι νάρκωσε τα παιδιά

27 Σεπτεμβρίου 2018 15:05
Απαγωγή στην Κύπρο: Σε ψυχίατρο ο δράστης, είπε ότι το έκανε για λεφτά!

Είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και γι’ αυτό προέβη στην απαγωγή των δυο μαθητών με σκοπό να ζητήσει λύτρα από τις οικογένειές τους. Αυτό αναφέρει στην κατάθεσή του ο 35χρονος Γιώργος Νικολάου, ο οποίος ομολόγησε την απαγωγή των δυο 11χρονων μαθητών από το δημοτικό σχολείο Καμάρων. Εξάλλου την Τετάρτη ο ύποπτος οδηγήθηκε σε κυβερνητικό ψυχίατρο.

Η εξήγησή του μένει προς το παρόν μετέωρη, αφού δεν υπάρχει οτιδήποτε που να τη στηρίζει και αναμένεται η εξέταση υπολογιστών – τηλεφώνων για να διαπιστωθεί κατά πόσον κρύβεται οτιδήποτε άλλο πίσω από την ενέργειά του.

Ο 35χρονος παραδέχθηκε επίσης στην κατάθεσή του ότι χορήγησε στα παιδιά συγκεκριμένη ουσία ώστε να ναρκωθούν. Από το διαμέρισμά του στην οδό Τυρνάβου παραλήφθηκαν από τους αστυνομικούς μετά από πολύωρες έρευνες έγγραφα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και χάπια για εξέταση. Όπως προκύπτει από τα όσα κατέθεσε ο ύποπτος, παρέσυρε τα παιδιά από το σχολείο και τα οδήγησε στο διαμέρισμά του πηγαίνοντας με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητό του, όπως ήταν οι αρχικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η αρπαγή των δύο φίλων έγινε στις 7:40 το πρωί από την αυλή του σχολείου. Προσποιήθηκε ότι είναι ο νέος δάσκαλος του σχολείου ζητώντας από κάποια παιδιά να τον ακολουθήσουν εκτός σχολείου για να τον βοηθήσουν να μεταφέρει βιβλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φιλία που γίνεται τραπεζικός λογαριασμός: Η απίστευτα προκλητική δήλωση του Μαυρίδη για τον Τανιμανίδη!

Κατά την αναχώρησή τους, ο δράστης έγινε αντιληπτός από τρεις άλλους μαθητές και μια εκπαιδευτικό, αλλά δεν υποψιάστηκαν οτιδήποτε. Όταν κτύπησε το κουδούνι και τα παιδιά μπήκαν στην τάξη, η δασκάλα αντελήφθη ότι οι δύο μαθητές απουσίαζαν, ενώ οι βαλίτσες τους ήταν στη θέση τους. Ενημέρωσε τη διευθύντρια και αυτή με τη σειρά της την Αστυνομία. Ήταν η ώρα 8:30 το πρωί, πέρασαν δηλαδή 45 λεπτά από την απαγωγή.

Στις 2:45 μ.μ. της ίδιας ημέρας δυο αστυνομικοί με πολιτικά κτυπούσαν το κουδούνι του διαμερίσματος του υπόπτου. Αυτός, όπως έγραψε και χθες ο «Φ», τους άνοιξε και αφού του ζήτησαν τη συγκατάθεσή του για να διενεργήσουν έρευνα για δυο παιδιά που απήχθησαν, επέτρεψε την είσοδο στους αστυνομικούς, αναφέροντας ότι δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φορούσε ρούχα που ταυτίζονταν με την περιγραφή που έδωσαν μάρτυρες.

Όταν ο ένας αστυνομικός μπήκε στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, βρήκε τα δύο παιδιά να κοιμούνται σκεπασμένα στο κρεβάτι. Τα ξύπνησαν και διαπίστωσαν ότι ήταν σε κατάσταση νάρκωσης, αφού δεν επικοινωνούσαν με το περιβάλλον. Ο ύποπτος έχει ήδη ομολογήσει ότι έδωσε στα παιδιά συγκεκριμένη ουσία, ενώ τα ίδια τα παιδιά φαίνεται να ανέφεραν ότι τους έδωσε λεμονάδα και στη συνέχεια κοιμήθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειμώνιασε για τα καλά! - Ισχυρή χιονοθύελλα στον Παρνασσό! (Video)

Χθες ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών. Η Αστυνομία διερευνά εναντίον του τέσσερα αδικήματα:

● Απαγωγής.
● Αρπαγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό.
● Περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης.
● Άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος.

Για το αδίκημα της απαγωγής και της αρπαγής προσώπου προβλέπονται ποινές μέχρι εφτά χρόνια φυλάκιση, ενώ για αυτόν της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης προβλέπεται μέχρι διά βίου φυλάκιση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share