Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σαρώνει τη χώρα ο "Ξενοφών"! Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Πτώσεις δέντρων και ακυρώσεις στα δρομολόγια πλοίων

25 Σεπτεμβρίου 2018 22:05
Σαρώνει τη χώρα ο

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς Κελσίου, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού που φέρνει τις επόμενες ώρες, σε όλη τη χώρα η κακοκαιρία «Ξενοφών».

Η επέλαση του «Ξενοφώντα» αναμένεται να συνεχιστεί και την Τετάρτη με κύριο συνθετικό τους θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο που ενδέχεται να αγγίξουν και τα δέκα μποφόρ.

Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα δημιουργηθεί από το απόγευμα της Τετάρτης, στα νότια πελάγη, θα προκαλέσει κυρίως την Πέμπτη ισχυρές βροχοπτώσεις.

Προβλήματα και πτώσεις δέντρων

Από τα ξημερώματα της Τρίτης, έχει ξεκινήσει την επέλασή της κακοκαιρίας στη χώρα δημιουργώντας προβλήματα.

Τριάντα κλήσεις για πτώσεις δέντρων στην Αττική, εξαιτίας των δυνατών ανέμων, έχει δεχτεί ως αργά το απόγευμα της Τρίτης η πυροσβεστική. Μάλιστα, νωρίτερα έπεσε ένα δένδρο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν, για λίγη ώρα, μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία.

Ακόμα, πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη. Η πυροσβεστική δέχτηκε την πρώτη κλήση στις 9 το βράδυ της Δευτέρας ενώ μέχρι το πρωί της Τρίτης είχε δεχτεί δέκα κλήσεις, σύμφωνα με το Seleo.gr.

Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός από τις πτώσεις δέντρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τατιάνα πήρε το... όπλο της: Τι νούμερα έκανε στην πρεμιέρα της η Στεφανίδου απέναντι σε ΚουΚου και Σκορδά;

Ακυρώθηκαν δρομολόγια πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το απόγευμα το δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Super Jet για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο Θήρα, Ιο.

Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διαγόρας» για Καβάλα, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Βαθύ, Φούρνοι, Αγ. Κήρυκο και Πάτμο.

Εξάλλου, τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους δεν εκτέλεσαν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Πρέβελης» για Ρόδο, Χάλκη, Διαφάνι, Κάρπαθο, Κάσο, Ανάφη Θήρα και «Νήσος Ρόδος» για Χίο και Μυτιλήνη.

Από το Λαύριο δεν εκτελέστηκε το απογευματινό δρομολόγιο για Κέα. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας, Αρκίτσα-Αιδηψός, Πρίνος Καβάλα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις των δρομολογίων.

«Μεσογειακός κυκλώνας»

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, κάνει λόγο για «μεσογειακό κυκλώνα» εφιστώντας την προσοχή, ειδικά στη δυτική Ελλάδα.

«Προσοχή!

Συνεχίζουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον σχηματισμό ενός βαθέος βαρομετρικού χαμηλού στα ανοιχτά του Ιονίου από την ερχόμενη Παρασκευή “βγάζοντας και μάτι” στο κέντρο του!
Είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα στο αν αυτό το σύστημα θα μετατραπεί τελικά σε Μεσογειακό Κυκλώνα ή όχι και ποια θα είναι η τελική του πορεία! . Καλό θα είναι πάντως οι κάτοικοι του Ιονίου, της δυτικής Στερεάς και κυρίως της Πελοποννήσου να ενημερώνονται τακτικά από τα δελτία καιρού των επομένων ημερών, γιαυτό και αν δεν σας κάνει κόπο κοινοποιήστε το ποστ σε φίλους και γνωστούς!», έγραψε.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Τετάρτη

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 7 με 8 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κέλσιου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαγωγή στην Κύπρο: Αυτός είναι ο άνδρας που αναζητείται για την αρπαγή των 11χρονων!

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη Μακεδονία μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νοτιά με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στέρεα και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι 8 με 9 και βαθμιαία 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 23 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και βαθμιαία τοπικά 10 μποφόρ. στα νοτιά βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 27 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Δεν φαντάζεστε για τι ποσό κλείνει το Mega!

Πέμπτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα κεντρικά και νότια με τοπικές βροχές στην ανατολική Στέρεα, την Εύβοια, την Αττική, την ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο και τη νοτιά νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 με 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.






 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share