Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

Ryanair: Ματαιώθηκαν 190 πτήσεις την Παρασκευή!

Λόγω απεργίας

25 Σεπτεμβρίου 2018 19:59
Ryanair: Ματαιώθηκαν 190 πτήσεις την Παρασκευή!

Στη ματαίωση 190 πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή προχώρησε η αεροπορική εταιρεία Ryanair , λόγω της νέας απεργίας που κήρυξε το προσωπικό καμπίνας στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ζήτησε «ζητά συγγνώμη από τους 30.000 πελάτες (σε σύνολο 450.000) που θα επηρεαστούν από αυτές τις αδικαιολόγητες αναταράξεις».

Όμως, προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, λέγοντας ότι ο αριθμός των πτήσεων που ματαιώνονται αντιστοιχεί στο 8% των πτήσεων. Η εταιρεία επέρριψε την ευθύνη για τις ακυρώσεις σε «μια μικρή μειονότητα του προσωπικού καμπίνας στην Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Γερμανία».

Αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα

Από το καλοκαίρι, η εταιρεία έχει υποστεί πλήγματα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, γεγονός που την εξανάγκασε, μετά από 30 χρόνια λειτουργίας, να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαγωγή στην Κύπρο: Αυτός είναι ο άνδρας που αναζητείται για την αρπαγή των 11χρονων!

«Αυτές οι επαναλαμβανόμενες και άχρηστες απεργίες πλήττουν τη δραστηριότητα της Ryanair και την εμπιστοσύνη των πελατών, σε μια εποχή που οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται. Αν συνεχίσουν, θα αναγκαστούμε να αναθεωρήσουμε τη δραστηριότητά μας για φέτος τον χειμώνα και για το καλοκαίρι του 2019», προειδοποίησε ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρεία, Κένι Τζέικομπς.

Η διοίκηση απειλεί με αντίποινα

Η εταιρεία απειλεί με αντίποινα τα συνδικάτα που προκηρύσσουν απεργίες στην Ιρλανδία, όπου υπήρξε συμβιβαστική λύση και στη Γερμανία. Ο Τζέικομπς κάλεσε μάλιστα τα συνδικάτα να «επανέλθουν στην οδό της λογικής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τατιάνα πήρε το... όπλο της: Τι νούμερα έκανε στην πρεμιέρα της η Στεφανίδου απέναντι σε ΚουΚου και Σκορδά;

Σύμφωνα με την εταιρεία, πάνω από το 90% των 2.400 πτήσεων που είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή δεν θα επηρεαστεί από την απεργία.

Τα συνδικάτα ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και συμβάσεις για κάθε εργαζόμενο αντίστοιχες με εκείνες που ισχύουν στη χώρα μόνιμης κατοικίας του. Σήμερα οι συμβάσεις εργασίας του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού της Ryanair διέπεται από το ιρλανδικό δίκαιο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share