Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κατηγορούμενος για κακούργημα ο δήμαρχος Περιστερίου!

Στο εδώλιο ο Ανδρέας Παχατουρίδης

20 Σεπτεμβρίου 2018 15:39
Κατηγορούμενος για κακούργημα ο δήμαρχος Περιστερίου!

Σε δίκη για το κακούργημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες παραπέμπεται να δικαστεί ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, αδίκημα που αφορά τα έτη 2007 έως και 2015.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» που επικαλείται το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στο πλαίσιο ελέγχου των αρμοδίων οργάνων διαπιστώθηκε ότι ο Ανδρέας Παχατουρίδης, δεν είχε υποβάλλει, όπως είχε υποχρέωση εκ του νόμου λόγω της ιδιότητάς του, πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, με αποτέλεσμα να μην περιέχονται επί σειρά ετών στις δηλώσεις αυτές, τόσο ακίνητα του ίδιου και της συζύγου του, όσο και καταθέσεις σε τράπεζες και ταμιευτήρια, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Ανδρέας Παχατουρίδης τα επίδικα ακίνητα, παρά το γεγονός ότι δεν τα είχε συμπεριλάβει στις δηλώσεις πόθεν έσχες, εν τούτοις τα είχε συμπεριλάβει κανονικά στο έντυπο Ε2 της φορολογικής του δήλωσης, ενώ όσον αφορά τα ακίνητα της συζύγου του, όπως ισχυρίστηκαν και οι δύο, δεν τα δήλωνε κατά το συγκεκριμένο διάστημα, γιατί έως το 2010 τελούσαν σε διάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύγχρονο παλάτι: Η εντυπωσιακή βίλα ολυμπιακών διαστάσεων της 33χρονης δικηγόρου στην Εκάλη που δολοφονήθηκε!

Ωστόσο, οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσουν από κάθε κατηγορία τη σύζυγο του Ανδρέα Παχατουρίδη, καθώς -όπως προέκυψε- τα περισσότερα ακίνητα, πλην ενός, είχαν προφανώς αποκτηθεί πριν την εκλογή του σε θέση Δημάρχου και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να θεμελιώσουν το σχετικό αδίκημα.

Αντίθετα, οι δικαστές στέλνουν στο εδώλιο τον δήμαρχο κυρίως για την παράλειψή του να δηλώσει καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρίες, αφού φαίνεται να υπάρχουν «σκιές» όσο αφορά ένα -σημαντικής αξίας- ακίνητο στις Τρεις Γέφυρες Αττικής, που φέρεται να αγοράστηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του, από κοινού με συνεργάτη του, με δάνειο που έλαβαν από κοινού οι αγοραστές από την Eurobank.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share