Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τον κόλλησε ασθένεια η γάτα του και παραλίγο να πεθάνει! (photos)

Τυχερός μέσα στην ατυχία του...

14 Σεπτεμβρίου 2018 15:46
Τον κόλλησε ασθένεια η γάτα του και παραλίγο να πεθάνει! (photos)

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας 69χρονος από το Μιζούρι των ΗΠΑ, όταν προσβλήθηκε από μία εξαιρετικά σπάνια κι επικίνδυνη ασθένεια, που σύμφωνα με τους γιατρούς μεταδόθηκε από την γάτα του. Σκληρές εικόνες.

Ο άτυχος άντρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, δύο μόλις μέρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του κατοικιδίου του από μία σπάνια ασθένεια, γνωστή ως λευχαιμία των αιλουροειδών.

Ο 69χρονος διαπίστωσε πως οι λεμφαδένες του είχαν πρηστεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ η εμφάνιση συμπτωμάτων όπως ο υψηλός πυρετός, η εξάντληση κι ο πονοκέφαλος που δεν υποχωρούσαν, τον οδήγησαν σε τοπικό νοσοκομείο.

Μετά τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις, οι γιατροί ενημέρωσαν τον άντρα ότι είχε προσβληθεί από την ασθένεια αδενική τουλαρεμία, μία σπάνια νόσο που μεταδίδεται στον άνθρωπο μετά από επαφή με τρωκτικά, οικόσιτα ζώα και πτηνά, ενώ προσβάλει τους λεμφαδένες, τα μάτια και τους πνεύμονες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απόλυτη κίνηση ματ για το Mega: Μεγάλο "μπαμ" στο κανάλι!

Η κατάσταση του 69χρονου κρίθηκε κρίσιμη και χρειάστηκε η νοσηλεία του για αρκετές εβδομάδες, μέχρι τα συμπτώματα να υποχωρήσουν μετά την χορήγηση κατάλληλων αντιβιοτικών, ενώ πλέον έχει επιστρέψει στο σπίτι του και στην καθημερινότητά του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η ασθένεια προκαλείται από τα βακτήρια Francisella tularensis, ενώ σε περίπτωση καθυστερημένης θεραπείας μπορεί να αποβεί μοιραία για τους ασθενείς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share