Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Παρίσι: Χαμός με τα υπαίθρια ουρητήρια! (photos)

Το θέμα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις

31 Αυγούστου 2018 16:24
Παρίσι: Χαμός με τα υπαίθρια ουρητήρια! (photos)

Οι υπηρεσίες του δήμου Παρισίου ήθελαν να περιορίσουν το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης παράνομης... ούρησης στους δημόσιους χώρους. Ετσι σκέφτηκαν μία πρωτοτυπία. Να βάλουν δημόσια ουρητήρια στα κεντρικότερα σημεία με μία σπέσιαλ θέα στις τουριστικές βάρκες που διασχίζουν τον Σηκουάνα, αλλά και στις ξαπλώστρες που έχουν τοποθετηθεί στην αριστερή όχθη!

Το θέμα έχει προκαλέσει όπως είναι λογικό ποικίλες αντιδράσεις με μία ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος στη συνοικία Σεντ Λουί, να σχολιάζει στην εφημερίδα Le Parisien. «Αυτό είναι παντελής έλλειψη γούστου. Το Παρίσι γελοιοποιείται»...

Η Λοράνς Μπεριζό πρώην πρόεδρος του εργοδοτικού συνδέσμου Medef, έγραψε στο twitter για τη «νέα ανοησία του Παρισιού». Παράλληλλα, οι New York Times ασχολήθηκαν με το ζήτημα και την κατακραυγή που έχουν προκαλέσει τα νέα υπαίθρια ουρητήρια στη γαλλική κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην αγορά: Χρεοκόπησε κορυφαία εταιρεία τηλεφωνίας! Τι συμβαίνει με τους πελάτες της;

Από τη δική του πλευρά ο Λοράν Λεμπό που σχεδίασε τα ουρητήρια, σχολίασε ότι είναι ξαφνιασμένος από τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα. Ρίχνει τις ευθύνες στις δημοτικές αρχές του Παρισιού. «Το πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίον έχουν τοποθετηθεί. Το Uritrottoir, δεν σχεδιάστηκε για να στηθεί στις όχθες του Σηκουάνα, αλλά με το σκεπτικό να τοποθετηθεί διακριτικά σε γωνίες που βρίσκονται στους δημόσιους χώρους της πόλης. Αρα είναι λογικό που υπάρχει αυτή η πολεμική».
Να σημειωθεί ότι τα "υλικά" που μπορούν στη συνέχεια να κομποστοποιηθούν, απορροφούν τα ούρα και στο τέλος δημιουργείται ένα είδος φυσικού λιπάσματος. Η συσκευή μπορεί να σημάνει συναγερμό μέσω διαδικτύου, εάν το εσωτερικό δοχείο πρέπει να αντικατασταθεί.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share