Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νεκρός γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος!

Μεγάλη απώλεια!

28 Αυγούστου 2018 10:49
Νεκρός γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος!

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου, Μάκη Λέκκα, σε ηλικία 90 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Ευθύμιου (Μάκη) Λέκκα, που απεβίωσε χθες σε ηλικία 90 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλειστη στο Δαφνί πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός!

Ο Μάκης Λέκκας γεννήθηκε το 1928 στην Κόρινθο ενώ μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ νεαρή ηλικία ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος σε αθλητικές εφημερίδες. Από το 1953 έως το 1962 εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ». Το 1962 πηγαίνει στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» του Πάνου Κόκκα, όπου θα εργαστεί έως και την απαγόρευση της κυκλοφορίας της, το 1967, από τους πραξικοπηματίες. Μετά τη Μεταπολίτευση, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων στην Ελληνική Ραδιοφωνία.

Ο Μάκης Λέκκας εργάστηκε άοκνα και εποικοδομητικά συνεργαζόμενος με μύθους της ελληνικής δημοσιογραφίας. Υπήρξε ευγενής και αξιοπρεπής, σεβόμενος πάντοτε τη δεοντολογία και τους συναδέλφους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα - ανάσα: Ποιοι θα βρουν σήμερα 100 ευρώ στους λογαριασμούς τους;

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που τίμησε με τη δημοσιογραφική του δράση την ελληνική δημοσιογραφία.

Η κηδεία του Μάκη Λέκκα θα γίνει την Τετάρτη, 29 Αυγούστου, στις 2.30 μ.μ., στο Κοιμητήριο της Καλλιθέας. Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στα Παιδικά Χωριά SOS».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share