Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θλίψη: «Έφυγε» η Λίλα Κατσιμίγα!

Πολύτιμο το έργο της!

25 Αυγούστου 2018 10:25
Θλίψη: «Έφυγε» η Λίλα Κατσιμίγα!

Η Λίλα Κατσιμίγα, η αεροσυνοδός της νεοσύστατης ΤΑΕ (Τεχνικαι Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις), που ήταν στο πλήρωμα της πτήσης που μετέφερε την ελληνική Κυβέρνηση κατά την παραλαβή των Δωδεκανήσων το 1946, «έφυγε» σήμερα από κοντά μας.Στα 92 της χρόνια έχοντας ζήσει με αξιοπρέπεια, ήθος,καλοσύνη, αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους σημαντικές στιγμές του Ελληνισμού, έφυγε αθόρυβα έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της. Συγκίνησε και βύθισε σε θλίψη με το θάνατό της όλους όσοι στάθηκαν τυχεροί και την γνώρισαν.Μα πιο πολύ τους μαθητές και τις μαθήτριες της μια που διέπρεψε και ως δασκάλα για 35 συναπτά χρόνια.

Ο πρώην εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αν.Μ.θράκης, ο κ. Κώστας Κατσιμίγας, μοναχογιός της Λίλας, κοινοποίησε το θλιβερό νέο στο προσωπικό του λογαριασμό στο F/B ως εξής:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: Σοκάρουν οι νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον πατροκτόνο!

«Η κυρία Λίλα, έφυγε σήμερα Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, για την τελευταία της πτήση προς τους ουρανούς, στα 92 της χρόνια. Έφυγε όρθια με πλήρη διαύγεια, δίχως να ταλαιπωρήσει ούτε τον εαυτό της ούτε τον συγγενικό της περίγυρο. Έφυγε περήφανη για τη δουλειά της ως αεροσυνοδός της ΤΑΕ, τα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου, αλλά περήφανη για το έργο της ως δασκάλα για 35 χρόνια και για την προκοπή των μαθητών της από τη Μεσούνη, την Αίγειρο, τον Ροδίτη και την Κομοτηνή.

Η Γαρυφαλλιά (Λίλα) Μώρου γεννήθηκε στο χωριό Άγιος Βλάσιος Κύμης στην Εύβοια το 1926. Το 1944 πήγε στην Αθήνα και φοίτησε στην Αρσάκειο παιδαγωγική Ακαδημία. Έζησε από κοντά τα δραματικά γεγονότα των Δεκεμβριανών του 1944. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε ως αεροσυνοδός στην νεοσύστατη ΤΑΕ (Τεχνικαι Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις) μέχρι το 1949. Ήταν στο πλήρωμα της πτήσης που μετέφερε την ελληνική Κυβέρνηση κατά την παραλαβή των Δωδεκανήσων. Σε μια πτήση προς Κομοτηνή γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της Χαράλαμπο Κατσιμίγα, δικηγόρο και αργότερα δήμαρχο Κομοτηνής, τον οποίο και παντρεύτηκε το 1950. Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου εγκατεστημένη πλέον στην Κομοτηνή, κάνοντας χρήση του πτυχίου της διορίστηκε δασκάλα στη Μεσούνη. Αφού πέρασε από τα σχολεία της Αιγείρου και του Ροδίτη, το 1960 τοποθετήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. Τρία χρόνια πριν συνταξιοδοτηθεί το 1984, είχε τοποθετηθεί διευθύντρια στο 9ο Δημοτικό. Από τα χέρια της πέρασαν χιλιάδες μαθητές που την αγαπούσαν και την τιμούσαν πάντα.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Alpha: «Βόμβα» από το κανάλι! Έρχεται το νέο «Στην υγεία μας»;

Το τελευταίο «αντίο» θα της το πουν αύριο Σάββατο 25 Αυγούστου στις 13.15 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Κομοτηνή η οικογένειά της, συγγενείς και φίλοι.

ert.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share