Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απίστευτο περιστατικό: Παραπονέθηκε για τον θόρυβο από γειτονικό τζαμί και καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή!

Συνέβη κι αυτό!

22 Αυγούστου 2018 10:21
Απίστευτο περιστατικό: Παραπονέθηκε για τον θόρυβο από γειτονικό τζαμί και καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή!

Κάθειρξη 18 μηνών επέβαλε σε μια γυναίκα ένα δικαστήριο στην Ινδονησία, μετά την καταδίκη της για «προσβολή του Ισλάμ» και βλασφημία.

Ακόμα και αν σας φαίνεται απίστευτο, αιτία αυτής της ποινής ήταν το παράπονο της 44χρονης Βουδίστριας κινεζικής καταγωγής, σε ένα τζαμί δίπλα στο σπίτι της στη Βόρεια Σουμάτρα, σχετικά με την ένταση του ήχου του καλέσματος των πιστών σε προσευχή, που συμβαίνει 5 φορές την ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δούκισσα Νομικού: Η πρώτη ανάρτηση της παρουσιάστριας μετά τον θάνατο του Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ!

Η γυναίκα, θεωρώντας ότι τα ηχεία από τα οποία καλούσε ο ιμάμης σε προσευχή τον κόσμο είχαν υψηλότερη ένταση από ότι θα έπρεπε, έτσι ακολούθησε την τυπική οδό και υπεβαλε τα παράπονά της σε έγγραφη μορφή στο τζαμί. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές και η γυναίκα συνελήφθη, αφού ο χαρακτηρισμός του καλέσματος σε προσευχή ως «θορύβου» θεωρείται βλασφημία, σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων παγκοσμίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιον «τρέμει» ο Παπαδόπουλος; O ισχυρός αντίπαλος που θα αντιμετωπίσει την νέα σεζόν!

Ακούγοντάς την ποινή της εχθές στο δικαστήριο, η 44χρονη γυναίκα ξέσπασε σε κλάμματα και οδηγήθηκε απευθείας στη φυλακή. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, η πελάτισσά του προτίθεται να ασκήσει έφεση, ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι έχει λίγες πιθανότητες να δικαιωθεί. Σύμφωνα με ακτιβιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα, η αυστηρή νομοθεσία περί βλασφημίας της χώρας χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια κατά κόρον για τον εκφοβισμό μειονοτήτων και την καταπίεση της θρησκευτικής ελευθερίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share