Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι Έλληνες ψαράδες ζητούν συλλήψεις Τούρκων που παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα!

Καταγγέλλουν νέο περιστατικό

19 Αυγούστου 2018 18:48
Οι Έλληνες ψαράδες ζητούν συλλήψεις Τούρκων που παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα!

Τη σύλληψη των Τούρκων ψαράδων που παραβιάζουν καθημερινά τα ελληνικά χωρικά ύδατα ζητούν κάτοικοι, επαγγελματίες και φορείς στα ακριτικά νησιά, μετά το πρωτόγνωρο επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον Ελλήνων αλιέων που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου, όπως αναφέρει η Realnews.

Η Realnews αποκαλύπτει σήμερα ένα ακόμα επεισόδιο, στους, Αρκιούς, με παράνομους Τούρκους αλιείς, οι οποίοι ψάρευαν σε απόσταση αναπνοής από παραθεριστικά σκάφη.

«Καθημερινά, καθ' όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας τούρκικα αλιευτικά προσέγγιζαν τα ελληνικά νησιά ακόμα στα 100 μέτρα από τη στεριά. Το πιο ανατριχιαστικό και προκλητικό απ' όλα, όμως, είναι το πως διαχειρίζεται το ελληνικό κράτος την υπόθεση. Ποτέ, μα ποτέ δεν έχει πιαστεί ένα τούρκικό σκάφος, ούτε έχει καταδικαστεί Τούρκοε ψαράς. Σ' αυτό που ζητάμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και να γίνουν συλλήψεις», αναφέρει ο κ. Τσιμπίδης, ο οποίος αποκαλύπτει στην «R» νεότερο περιστατικό με τούρκικο αλιευτικό που έφτασε στα 100 μέτρα από τους Αρκιούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις του Κώστα Λεφάκη 20 - 26 Αυγούστου 2018!

Παρά τις αντιδράσεις του πληρώματος που επέβαινε στο σκάφος του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», οι Τούρκοι συνέχισαν να προκαλούν με ύβρεις και λίγο έλειψε να προκληθεί σοβαρό επεισόδιο. Και όλα αυτά υπό το βλέμμα τουριστών που βρίσκονταν σε παραπλέον σκάφος που έκανε τον γύρο του νησιού.

Πηγή: youweekly.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share