Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

«100 ακόμα περιοχές στην Ελλάδα σαν το Μάτι»! Τι αναφέρει κορυφαίος γεωλόγος

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση πυρκαγιάς!

17 Αυγούστου 2018 20:27
«100 ακόμα περιοχές στην Ελλάδα σαν το Μάτι»! Τι αναφέρει κορυφαίος γεωλόγος

Οι σφοδροί άνεμοι, ο ελάχιστος χρόνος αντίδραση και οι πολεοδομικές παραβάσεις ήταν οι παράγοντες που κατέστησαν τη φωτιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι παγίδα θανάτου για 96 ανθρώπους, όπως αναφέρει το πόρισμα που υπογράφει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

«Τα επόμενα χρόνια θα αυξηθούν οι πυρκαγιές, τα πλημμυρικά φαινόμενα κατά 30% καθώς και οι κατολισθήσεις κατά 60%», είπε και πρόσθεσε ότι σαν το Μάτι υπάρχουν ακόμα 100 περιοχές σε όλη την Ελλάδα λέει ο ίδιος!

«Ο Κάλαμος ή οι Άγιοι Απόστολοι είναι ακόμη πιο δύσκολες περιοχές, στο Μάτι υπήρχαν και κάποιες διέξοδοι διαφυγής», είπε ο κ. Λέκκας και τόνισε πως πρέπει να γίνεται άσκηση ετοιμότητας για τις φωτιές κάθε έξι μήνες, όπως και ότι πρέπει να γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας και σχετικά μαθήματα και στα σχολεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στα Τρίκαλα: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες! Ποιος συγγενής έριξε καυτό νερό στο μωρό;

«Τα μαθήματα αυτοπροστασίας είναι αναγκαία και πρέπει να μπουν στα σχολεία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μάθημα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια που να μας λένε για το περιβάλλον, αλλά υπάρχουν άλλα μαθήματα που πραγματικά είναι άχρηστα», είπε στο Star!

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: youweekly.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share