Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Οριστικά αθώος ο Τάσος Θεοφίλου!

Απορρίφθηκε η εισαγγελική αναίρεση κατά της αθώωσής του

14 Αυγούστου 2018 13:36
Οριστικά αθώος ο Τάσος Θεοφίλου!

Οριστικό τέλος έλαβαν οι δικαστικές περιπέτειες του Τάσου Θεοφίλου, καθώς απορρίφθηκε την Τρίτη από τον Άρειο Πάγο η εισαγγελική αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασής του.

Αναλυτικότερα, ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμόν 1333/2018 απόφασή του απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, κατά της απόφασης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας με την οποία είχε κηρυχθεί αθώος ο Τάσος Θεοφίλου.

Αν αίτηση γινόταν δεκτή ο Τάσος Θεοφίλου θα έπρεπε να επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες μέχρι να επαναληφθεί η δική εκ νέου στο Εφετείο με νέα σύνθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Ιουλίου 2017 και ύστερα από πέντε χρόνια στη φυλακή ο Τ. Θεοφίλου αθωώθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Πέθανε κορυφαίος Έλληνας γιατρός!

Ο Τάσος Θεοφίλου είχε τελικώς αθωωθεί, για το σύνολο των κατηγοριών και συγκεκριμένα για «συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή – προμήθεια – κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων».

Πηγή: altsantiri.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share