Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκάρει ο απολογισμός στην Υεμένη: 40 νεκρά παιδιά από το χτύπημα της Σαουδικής Αραβίας

Λόγω του χθεσινού αεροπορικού βομβαρδισμού

10 Αυγούστου 2018 20:51
Σοκάρει ο απολογισμός στην Υεμένη: 40 νεκρά παιδιά από το χτύπημα της Σαουδικής Αραβίας

Σαράντα παιδιά έχασαν την ζωή τους λόγω του χθεσινού αεροπορικού βομβαρδισμό που έπληξε λεωφορείο στην Υεμένη, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ερυθρός Σταυρός.

Τον θάνατο βρήκαν και 11 ενήλικες, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών σε 51.

Ακόμα 79 άτομα, εκ των οποίων τα 56 είναι παιδιά, τραυματίστηκαν από το χτύπημα, που έλαβε χώρα σε κατάμεστη λαϊκή αγορά.

Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε από αεροσκάφη του συνασπισμού που υπό την ηγεσία της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας μάχεται κατά των σιιτών ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απίστευτη αποκάλυψη της αδερφής του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη: « Έχουμε τη στεναχώρια μας αλλά είμαστε και αγανακτισμένοι. Θα κάνουμε...»

Εκπρόσωπος της συμμαχίας υποστήριξε πως στόχος της επιδρομής ήταν αντάρτες μαχητές κι ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ωστόσο ζήτησε την άμεση διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το λεωφορείο μετέφερε παιδιά που βρίσκονταν σε κατασκήνωση. Τα περισσότερα θύματα ήταν 10 έως 13 ετών.

Ο συνασπισμός παραδοσιακά αρνείται πως τα αεροσκάφη του πλήττουν αμάχους, όμως πολλές ανθρωπιστικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν καταγγείλει βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία, σχολεία και οικιστικές ζώνες.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share