Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι δρόμοι που οδηγούν στις παραλίες στις πληγείσες περιοχές κινδυνεύουν από κατολισθήσεις

Έχουν τοποθετηθεί πινακίδες

7 Αυγούστου 2018 18:06
Οι δρόμοι που οδηγούν στις παραλίες στις πληγείσες περιοχές κινδυνεύουν από κατολισθήσεις

Με πινακίδες προειδοποίησης για ενδεχόμενες κατολισθήσεις ξεκίνησε η «ανοικοδόμηση» της πληγείσας περιοχής από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου που έπληξαν το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι και τον Νέο Βουτζά.

Παρόλο που στις περιοχές από τις οποίες πέρασε η πύρινη λαίλαπα, αφήνοντας δεκάδες νεκρούς, υπάρχουν ακόμα στους δρόμους πεσμένες καμένες ξύλινες κολόνες ρεύματος καθώς και πεσμένα καλώδια.

Συγκεκριμένα ο δήμος Ραφήνας τοποθέτησε προειδοποιητικές πινακίδες κοντά στις εισόδους των παραλιών που οδηγούν στην θαλάσσια περιοχή του οικισμού του Κόκκινου Λιμανιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος! Πέθανε γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός!

Αξίζει να σημειωθεί πως τις εισόδους αυτές, προσπαθούσαν να εντοπίσουν, οι άτυχοι άνθρωποι μέσα στους καπνούς και τα αποκαΐδια, καθώς όσοι δεν γνώριζαν την περιοχή χανόντουσαν μέσα στις φωτιές και τα στενά δρομάκια.

Λίγοι κάτοικοι, έχουν έρθει και ποτίζουν και καθαρίζουν το μαύρο χώμα, από τα αποκαΐδια που έχουν μείνει στις αυλές τους. Η περιοχή έχει κυριολεκτικά ερημώσει και δεν θυμίζει σε τίποτα τον «παράδεισο» που υπήρχε.

Μάλιστα τόσο ο δήμος Ραφήνας όσο και ο δήμος Μαραθώνα έχουν τοιχοκολλήσει ενημερωτικά φυλλάδια προς τους κατοίκους που επλήγησαν προκειμένου να ξέρουν που να μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτέ ανάγκη τους.

Τέλος να αναφερθεί πως στην περιοχή παραμένει ο ελληνικός στρατός η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία συνεχίζοντας το ανθρωπιστικό έργο τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίκα Βαγιάνη: Η άνιση μάχη με τον καρκίνο και το διπλό χτύπημα! (video)

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share