Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτη καταγγελία για την τραγωδία στο Μάτι: «Με καθυστέρηση η ενημέρωση του Συντονιστικού για την πυρκαγιά»

«Έχω πληροφορίες για επιχείρηση παραποίησης στοιχείων»

7 Αυγούστου 2018 09:27
Απίστευτη καταγγελία για την τραγωδία στο Μάτι: «Με καθυστέρηση η ενημέρωση του Συντονιστικού για την πυρκαγιά»

Ολιγωρία καταλογίζει στον κρατικό μηχανισμό ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του Alpha, τόνισε ότι μετά το ξέσπασμα της φωτιάς καθυστέρησε μισή ώρα να ενημερωθεί το συντονιστικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εξήγησε ακόμα πως αυτό το ημίωρο έχει τεράστια σημασία, «γιατί στην αρχική φάση αν πέσουν όλες οι δυνάμεις θα την προλάβαιναν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του Άκη Σακελλαρίου!

Ο κ. Γκουρμπάτσης ανέφερε στη συνέχεια ότι «θα ζητήσουν άδεια από τον Εισαγγελέα να γίνει άρση απορρήτου των κινητών όλων των επικεφαλής. Να δούμε αν δόθηκε εισήγηση για την εκκένωση, όπως λένε ότι αρχικά δόθηκε και σε ποιο χρονικό σημείο δόθηκε».

Παράλληλα, ο αντιστράτηγος, υπαρχηγός Πυροσβεστικής εν αποστρατεία Ανδριανός Γκουρμπάτσης, καταγγέλλει στην εφημερίδα Εθνος προσπάθεια παραποίησης στοιχείων σε σχέση με τα καυτά στοιχεία από τη μοιραία ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (07/08) από την Άντα Λεούση!

«Έχω πληροφορίες για επιχείρηση παραποίησης στοιχείων , όπως για παράδειγμα οι ώρες ειδοποίησης και άφιξης στο συμβάν ή η μη αναγραφή αρμοδίων υπηρεσιακών οργάνων, παραδείγματος χάριν του διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, όπως και για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Επίσης γνωρίζω πως η ώρα άφιξης των ανωτάτων αξιωματικών στα συμβάντα δεν δίνεται συνήθως δια του ασυρμάτου στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, για να μην εμφανιστούν αυτές στο καταγραφικό μηχάνημα σε ενδεχόμενη αναζήτηση ευθυνών»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share