Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μαρτυρία σοκ αστυνομικού για την φονική πυρκαγιά: «Δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι την ώρα της τραγωδίας»

Τραγική έλλειψη οργάνωσης!

5 Αυγούστου 2018 08:45
Μαρτυρία σοκ αστυνομικού για την φονική πυρκαγιά: «Δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι την ώρα της τραγωδίας»

Την τραγική έλλειψη οργάνωσης, τις ώρες της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, αποκαλύπτει μαρτυρία ενός εκ των αστυνομικών που ήταν στο Μάτι, προσπαθώντας να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Ο Γιώργος Βραχιλιώτης δήλωσε στον ANT1 ότι δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επικοινωνία, ενώ πυροσβεστικά οχήματα έφταναν χωρίς νερό και δεν μπορούσαν να ανεδοφιαστούν.

«Αντιληφθήκαμε ότι δεν λειτουργούσε ούτε ο αναλογικός ούτε ο ψηφιακός ασύρματος. Προσπαθούσαμε να καλέσουμε το κέντρο, για να δούμε πού είναι η φωτιά, για να μην εγκλωβιστούμε και εμείς, αλλά δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα με ισχυρούς βοριάδες σε Αττική και Αιγαίο!

Σε αυτή την κατάσταση, οι αστυνομικοί μιλούσαν μέσω κινητών τηλεφώνων και φώναζαν ο ένας στον άλλον για το πώς έπρεπε να κινηθούν, καθώς το νέο σύστημα επικοινωνίας ήταν απενεργοποιημένο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 05 Αυγούστου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

«Γενικότερα υπάρχουν προβλήματα και οι συνδικαλιστικές μας ενώσεις φωνάζουν για το σύστημα. Λέγαμε ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς και πράγματι επιβεβαιωθήκαμε με το πιο τραγικό σενάριο», τόνισε ο κ. Βραχλιώτης.

Ακόμη, ανέφερε ότι έφταναν στην περιοχή πυροσβεστικά οχήματα από την Κινέτα, δίχως νερό, τα οποία δεν μπορούσαν να ανεφοδιαστούν, καθώς δεν λειτουργούσαν οι κρουνοί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share