Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τα απίστευτα λόγια της ηγουμένης του Λύρειου Ιδρύματος: Ισως ήταν η αφορμή, για να φανεί η «ψυχή» του Ελληνα

Ανατριχιαστικό!

1 Αυγούστου 2018 12:37
Τα απίστευτα λόγια της ηγουμένης του Λύρειου Ιδρύματος: Ισως ήταν η αφορμή, για να φανεί η «ψυχή» του Ελληνα

«Αισθάνομαι μεγάλη παρηγοριά που δε χάθηκε καμία ζωή εδώ. Δε βλέπετε και στο Μάτι... τι κακό έγινε. Ισως να είναι και μια αφορμή για να φανεί η ψυχή του καθενός, η ψυχή του Ελληνα». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην ηγουμένη Μαρία από το Λύρειο Ίδρυμα στο Νέο Βουτζά, το κτήριο που φιλοξενούσε 45 ορφανά παιδάκια και υπέστη τραγικές ζημιές από τις φονικές φωτιές στην Ανατολική Αττική.

Η ηγουμένη Μαρία ανατριχιάζει με τις περιγραφές της για τις στιγμές που έζησαν τη στιγμή που η πυρκαγιά περικύκλωνε το κτήριο. Όπως αναφέρει η ίδια άρχισαν να κατεβαίνουν ήδη από την πρώτη ώρα προς τα κάτω προκειμένου να εκκενώσουν το κτήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοβαρή η κατάσταση του Άκη Σακελλαρίου! Βρίσκεται στη ΜΕΘ - Όλες οι εξελίξεις της υγείας του!

Η ίδια αναφέρει πως ενώ νόμιζαν πως η φωτιά είναι αρκετά απομακρυσμένη από το κτήριο, ξαφνικά είδαν την παιδική χαρά δίπλα τους. Αφού συγκεντρώθηκαν όλοι όσοι διέμεναν στο Λύρειο Ιδρυμα, φεύγοντας είδαν και το δασάκι δίπλα τους να καίγεται.

Η εικόνα του κτιρίου συγκλονίζει αφού μοιάζει να έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς από τη φωτιά που το περικύκλωσε, ωστόσο η ηγουμένη Μαρία αναφέρει πως σύμφωνα με τα λεγόμενα των μηχανικών δεν είναι ακόμη δυνατή η εκτίμηση για τις αντοχές του κτιρίου, ενώ μετά από 20 ημέρες θα μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά για το μέλλον του.

Η ηγουμένη Μαρία φαίνεται ωστόσο να μη χάνει την πίστη της στον άνθρωπο και δίνει κουράγιο, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share