Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απίστευτη καταγγελία γιατρού για την φονική πυρκαγιά: Πυροσβέστες δεν είδαμε πουθενά στο Μάτι!

Την ώρα που υποτίθεται ότι ήταν σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση πυρόσβεσης!

31 Ιουλίου 2018 16:35
Απίστευτη καταγγελία γιατρού για την φονική πυρκαγιά: Πυροσβέστες δεν είδαμε πουθενά στο Μάτι!

Ο γιατρός Γιάννης Καλογήρου ήταν στην Αθήνα όταν δέχθηκε κλήση από τον γιο του στο Μάτι. «Μπαμπά, καιγόμαστε», του είπε...

Ξεκίνησε να πάει να σώσει το παιδί του. Πέρασε μέσα από τα καμένα, κινδύνεψε, αψήφησε τις εντολές της αστυνομίας να μην προχωρήσει γιατί θα καεί, αλλά τα κατάφερε.

Και όπως λέει στο iefimerida, η στιγμή που έφθασε στο ξενοδοχείο -όπου είχαν βρει καταφύγιο η κουνιάδα του με το νεογέννητο μωρό της μαζί με τον γιο του Χρήστο- και είδε το παιδί του να του ανοίγει την πόρτα του δωματίου, μέσα στους καπνούς, και να του λέει «μπαμπά, ήρθες ε!» ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του.

Ομως η αφήγησή του γι' αυτό που είδε στο Μάτι, την ώρα που υποτίθεται ότι ήταν σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση πυρόσβεσης, προκαλεί έκπληξη. Τουλάχιστον... Και μεγάλο προβληματισμό για το πώς λειτούργησαν οι πυροσβέστες την ώρα της καταστροφής. Για τις εντολές που είχαν από την ηγεσία του Σώματος. Για τον συντονισμό της επιχείρησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Στην εντατική ο Άκης Σακελλαρίου!

Γιατί όπως λέει στο iefimerida ο Γιάννης Καλογήρου, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής δεν συνάντησε πουθενά πυροσβέστες.

Συνάντησε ένα πυροσβεστικό μόνο στα όρια του δήμου Ραφήνας με το Μάτι. Μαζί με έναν άνδρα της Ομάδας Ζήτα. Του είπαν να μην προχωρήσει γιατί θα καεί.

Αψήφησε τις εντολές τους και συνέχισε μαζί με τη σύζυγό του για να σώσουν το παιδί τους. «Γιατί δεν ήθελα να μου φέρουν το παιδί μου σε σακούλα», λέει στο iefimerida.

Εφθασαν στο ξενοδοχείο γύρω στις 9 το βράδυ. Στη διαδρομή δεν συνάντησαν ούτε ένα πυροσβεστικό. «Ούτε ένα» λέει με έμφαση. Είδαν ένα πυροσβεστικό όχημα μόνο όταν έφευγαν πια από το Μάτι. Ενα πυροσβεστικό που κατέβαινε από τη λεωφόρο Μαραθώνος για να σβήσει τη φωτιά σε μια κολόνα της ΔΕΗ. Ηταν η μοναδική στιγμή που είδε τις δυνάμεις πυρόσβεσης να επιχειρούν μέσα στο Μάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολες ώρες για την Μαρέβα Μητσοτάκη! - Ο θάνατος που την συγκλόνισε!

Όπως του είπαν αργότερα, κάποια στιγμή το απόγευμα εμφανίστηκε ένα ακόμα όχημα της Πυροσβεστικής και έριξε λίγο νερό σε ένα διπλανό ξενοδοχείο από εκείνο όπου είχαν βρει καταφύγιο η κουνιάδα του με τον γιο του Χρήστο. «Εριξε λίγο νερό και έφυγε», λέει ο Γιάννης Καλογήρου. «Αυτά που λένε ότι επιχείρησαν μέσα στο Μάτι, ότι ήταν οργανωμένοι και συντονισμένοι, εγώ δεν τα είδα αυτά», λέει συγκλονισμένος.

«Και τα είδα από μέσα. Θα μπορούσαν», λέει, «να μπουν 4-5 πυροσβεστικά μέσα στο Μάτι και να σβήσουν τη φωτιά. Δεν το έκαναν...».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share