Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκαριστική αποκάλυψη διασώστη: "Η Ιρλανδή είχε πάνω της κάρβουνα και αποκαΐδια"

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες!

31 Ιουλίου 2018 14:05
Σοκαριστική αποκάλυψη διασώστη:

Μία από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες από την τραγωδία στο Μάτι, είναι και αυτή του ζευγαριού από την Ιδλανδία που ήρθαν στην Ελλάφα για το ταξίδι του μέλιτος.

Η Ζόε Χόλοχαν και ο Μπράιαν Ο Κάλαχαν-Γουέστροπ από την Ιρλανδία είχαν παντρευτεί την προηγούμενη εβδομάδα και ήρθαν στην Ελλάδα, επιλέγοντας το Μάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ψινάκης έφυγε από την... «πίσω πόρτα» της Ευελπίδων!

Την ώρα της φονικής πυρκαγιάς τη περασμένη Δευτέρα, μέσα στον πανικό τους και στην προσπάθεια τους να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα χωρίστηκαν. Η γυναίκα τα κατάφερε, όμως όχι και ο σύζυγος της. Εντοπίστηκε νεκρός, λίγες ημέρες αργότερα.

Ο εθελοντής πυροσβέστης Μανώλης Τσαλιαγκός, ήταν αυτός που βοήθησε την Ιρλανδή να σωθεί από τις φλόγες στο Μάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικά νέα για το Survivor 3! Η τελευταία αλλαγή που φέρνει το τέλος!

Μιλώντας στον Real Fm 97,8 περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε.

«Η πυρκαγιά είχε πάει σε ένα σημείο, όπου δεν είχαμε πλέον τι να σβήσουμε, παρά μόνο να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Βρέθηκα στο Κόκκινο Λιμανάκι με δύο συναδέλφους, με κίνηση κατά βούληση. Οργανωμένο σχέδιο εκείνη την ώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτός που κοιτάς είναι η ασφάλειά σου, η ασφάλεια του προσωπικού και να σώσεις όσες περισσότερες ζωές μπορείς. Αφού λοιπόν προσπαθούσαμε να διώξουμε τα οχήματα και τον κόσμο για να πάει σε ασφαλές σημείο, κάποια στιγμή περνάει δίπλα μου ένα όχημα με τρεις ηλικιωμένους στο μπροστά κάθισμα και 5-6 παιδιά στο πίσω. Όπως περνάει δίπλα μου, βλέπω το πορτ - μπαγκάζ ανοιχτό. Σκέφτηκα ότι πάνω στον πανικό το είχαν αφήσει ανοιχτό. Πάω κοντά να το κλείσω ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητο, και βλέπω μέσα μια κοπέλα ξαπλωμένη, της οποίας ολόκληρο το σώμα, εκτός από το πρόσωπο, ήταν γεμάτο με κάρβουνα και αποκαΐδια. Σταμάτησα το όχημα και την έβγαλα έξω, την φέραμε στο κλιμάκιό μας, την παρέλαβε ασθενοφόρο και της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Εκ των υστέρων έμαθα ότι είναι από την Ιρλανδία και ότι έχασε τον σύζυγό της» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή:iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share