Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νέα συγκλονιστικά βίντεο από τις δραματικές ώρες στο Μάτι: Η αγωνία των εγκλωβισμένων με τις φλόγες να πλησιάζουν!

«Ρεπορτάζ από την κόλαση»

31 Ιουλίου 2018 09:51
Νέα συγκλονιστικά βίντεο από τις δραματικές ώρες στο Μάτι: Η αγωνία των εγκλωβισμένων με τις φλόγες να πλησιάζουν!

Δραματικές ημέρες, δραματικά δευτερόλεπτα, συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τη «μαύρη Δευτέρα», 23 Ιουλίου 2018, των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Στα βίντεο ντοκουμέντο που είδαν το φως της δημοσιότητας, μια εβδομάδα μετά την τραγωδία, καταγράφονται στιγμές από την ώρα που έχουν φτάσει διασώστες στο Μάτι και απομακρύνουν μικρά παιδιά και γυναίκες που έχουν εξαντληθεί, καθώς έχουν διαφύγει στην παραλία για να γλιτώσουν από την καταστροφική πυρκαγιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντοπίστηκε καμένο πτώμα ανοιχτά της Γλυφάδας!

Σε ένα από τα βίντεο του πολίτη Νίκου Βερυκοκίδη, διακρίνεται ο πρώτος διασώστης που φτάνει στην περιοχή και παραλαμβάνει κατά προτεραιότητα τα παιδιά και τους τραυματίες, ενώ ο πυκνός καπνός που έχει σκεπάσει την ατμόσφαιρα και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την προσπάθεια συντονισμού της επιχείρησης.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών προσπαθούν να αναπνεύσουν, χρησιμοποιώντας τις μπλούζες τους για να καλύψουν τα πρόσωπά τους, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και άτομα που έχουν υποστεί εγκαύματα και άλλοι που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (31/07) από την Άντα Λεούση!

Ομάδα πυροσβεστών καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσει ζωές και δίνει προτεραιότητα στα πιο μικρά και αδύναμα παιδιά για να απομακρυνθούν πρώτα από την επικίνδυνη περιοχή στο Μάτι Αττικής. Από τις 18:30 το απόγευμα έως τις 3 τα ξημερώματα, οι πυρόπληκτοι παρέμεναν στα βράχια, την ώρα που καίγονταν τα πάντα γύρω τους.

Τις συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ο Νίκος Βερυκοκίδης, κάνοντας «ρεπορτάζ στην κόλαση», όπως λέει ο ίδιος στα πλάνα του.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share