Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Θρίλερ: Φρεγάτα και αρματαγωτό στο Ζούμπερι για να απεγκλωβίσουν εκτατοντάδες κατοίκους!

Φλέγεται η Αττική!

23 Ιουλίου 2018 22:21
Θρίλερ: Φρεγάτα και αρματαγωτό στο Ζούμπερι για να απεγκλωβίσουν εκτατοντάδες κατοίκους!

Από λεπτό σε λεπτό με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη αποπλέουν απο το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα ΕΛΛΗ και το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού με σκοπό να μεταβούν στο Ζούρμπερι και να παραλάβουν εκατοντάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας.

Τα δύο πλοία του ΠΝ αναφέρεται να φτάσουν ανοικτά της περιοχής σε μιάμιση περίπου ώρα.
Όταν φτάσουν εκεί, πάντα υπό τον συντονισμό του ναθυάρχου Αποστολάκη, η φρεγάτα θα κατεβάσει τις βάρκες της (ΠΑΚ) η καθεμιά από τις οποίες χωρά 20 άτομα και θα ξεκινήσει η επιχείρηση μεταφοράς των εγκλωβισμένων στα δύο πλοία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφτίλα από τον Προαστιακό: Εκμεταλλεύτηκαν την πυρκαγιά στην Κινέτα και σταμάτησαν τα δρομολόγια ακόμα και στο κέντρο της Αττικής!

Να σημειώσουμε πως μόνον τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις που έχουν βρει καταφύγιο στις παραλίες της περιοχής είναι 650, ενώ μαζί τους έχουν καταφύγει και εκατοντάδες πολίτες.

Η επιχείρηση δεν θα είναι εύκολη δεδομένου ότι θα εξελιχθεί νύχτα, ωστόσο οι άνδρες του ΠΝ έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση να την ολοκληρώσουμ με επιτυχία. Σύμμαχός τους και ο καιρός που ανάμενεται σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ να έχει βελτιωθεί καθώς οι ισχυροί άνεμοι θα έχουν κοπάσει μετά τα μεσάνυχτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φωτιά περικύκλωσε πυροσβέστες και δημοσιογράφους στη λεωφόρο Μαραθώνος! (video)

Συνδρομή και του λιμενικού για τον απεγκλωβισμό πυρόπληκτων

Από στιγμή σε στιγμή όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ αναμένεται να φτάσουν στο Μάτι, στο Ζούμπερι και άλλες πυρόπληκτες περιοχές σκάφη του λιμενικού για να απομακρύνουν τυχόν εγκλωβισμένους.

Πρόκειται για τρία πλοία του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης και παραπλέοντα σκάφη τα οποία βρίσκονται ελάχιστα μακριά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share