Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος στα Γεράνεια Όρη! - Κινδυνεύουν οικισμοί στην Κινέτα!

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο! Kάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους!

23 Ιουλίου 2018 14:14
Μεγάλη φωτιά σε πευκοδάσος στα Γεράνεια Όρη! -  Κινδυνεύουν οικισμοί στην Κινέτα!

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, στα όρια Κορινθίας - Δυτικής Αττικής, ενώ οι καπνοί έχουν εξαπλωθεί στη Δυτική Αττική.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή στο πευκοδάσος.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο, ενώ η φωτιά, που κατευθύνεται προς το βουνό, βρίσκεται κοντά στον οικισμό Γαλήνη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο οι άνεμοι είναι ισχυροί και περιμένουν να δουν την εξέλιξή τους.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη. Στο σημείο αρχικά επιχειρούσαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ απογειώθηκαν για ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σωκράτης Κόκκαλης τζούνιορ: Το τελευταίο τηλεφώνημα, ο θρίαμβος τoυ "deal" που έκλεισε, τα απειλητικά μηνύματα, ποιος λύσσαξε με τον μικρό...

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε ενίσχυση των δυνάμεων, με αποτέλεσμα στην περιοχή να επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Ειδικότερα, στο σημείο βρίσκονται δύο καινούρια καναντέρ CL-415 και ένα CL-215 καθώς και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα, από τη Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει δύο ακόμη καναντέρ CL-415, που θα συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Τέλος ο καύσωνας, έρχονται καταιγίδες και χαλάζι!

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share