Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Αφορμή για νέες προκλήσεις βρήκαν οι Τούρκοι! - Προκλητικό σόου στα Κατεχόμενα με τανκς και παρελάσεις στην επέτειο του Αττίλα! (Photo)

Έστησαν γιορτή για το έγκλημα που οδήγησε στη διαίρεση του νησιού!

20 Ιουλίου 2018 15:33
Αφορμή για νέες προκλήσεις βρήκαν οι Τούρκοι! - Προκλητικό σόου στα Κατεχόμενα με τανκς και παρελάσεις στην επέτειο του Αττίλα! (Photo)

Αφορμή για νέες προκλήσεις βρήκαν οι Τούρκοι στην επέτειο του Αττίλα και της εισβολής στην Κύπρο το 1974 και στην κατεχόμενη πλευρά της Λευκωσίας έστησαν σόου με τανκς και παρελάσεις.

Την ώρα που ο Ελληνισμός θρηνεί για την τραγωδία, το ψευδοκράτος έστησε γιορτή για το έγκλημα που οδήγησε στη διαίρεση του νησιού, και το χαμό τόσων αθώων ανθρώπων.

Η ομάδα επίδειξης της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, με μπαράζ παραβιάσεων του κυπριακού εναέριου χώρου, πέταξε πάνω από τα προκλητικά πανηγύρια υπό τις έντονες ζητωκραυγές των παρευρισκόμενων.

Επίσης, μια φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και ένα αντιτορπιλικό του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας, στα πλαίσια των πανηγυριών των επιχειρήσεων Αττίλα Ι και Αττίλα ΙΙ.

Απίστευτη πρόκληση Ακιντζί: Ο Αττίλας στην Κύπρο ήταν σωτήρια επέμβαση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΤ1: Στον "πάγο" κορυφαίο όνομα!

Νωρίτερα ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι συνεχίζει τις «αρνητικές τις προσεγγίσεις», όπως υποστήριξε.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ ο Ακιντζί, σε ομιλία του με την ευκαιρία της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, αναφέρθηκε και στις συνομιλίες πέρυσι στο Κραν Μοντανά λέγοντας ότι «όλοι ήταν μάρτυρες όσων έγιναν και έγινε γενικά αντιληπτό ποια πλευρά στηρίζει τη λύση».

Ο Μουσταφά Ακιντζί ισχυρίστηκε ότι η τουρκική εισβολή του 1974 ήταν «μια σωτήρια επέμβαση, που άνοιξε τον δρόμο για επιστροφή του εκλεγμένου ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας και ανατροπή της χούντας στην Ελλάδα».

‘Επειτα από 44 χρόνια το καλύτερο είναι «η επίτευξη δίκαιης λύσης, αλλά για αυτό χρειάζεται να υπάρχει θέληση από όλα τα μέρη» ανέφερε ο Ακιντζί και εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι , όπως είπε, «όσες ευκαιρίες υπήρξαν δεν αξιοποιήθηκαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια ζώδια ευνοούνται το Σαββατοκύριακο; Αναλυτικές προβλέψεις!

Ο Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι για να βρεθεί λύση του Κυπριακού χρειάζεται «σοβαρή αλλαγή» στη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς, για να προσθέσει ότι η τουρκική πλευρά «δεν θα αποδεχθεί ατέρμονες συνομιλίες ή να αποτελέσει μέρος μιας διαδικασίας χωρίς χρονικά πλαίσια».

Σήμερα, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας θα πραγματοποιηθεί παρέλαση του τουρκικού στρατού και τουρκοκυπριακών στρατιωτικών δυνάμεων.

Πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα, σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, επιδείξεις πάνω από την κατεχόμενη Κερύνεια, στο λιμάνι της οποίας έχουν καταπλεύσει σκάφη του Π.Ν. της Τουρκίας.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share