Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζει μόνος του στον Αμαζόνιο για 22 χρόνια! Ο τελευταίος της φυλής του (video)

Βίντεο-ντοκουμέντο

20 Ιουλίου 2018 15:10
Ζει μόνος του στον Αμαζόνιο για 22 χρόνια! Ο τελευταίος της φυλής του (video)

Μερικά σπάνια πλάνα είδαν το φως της δημοσιότητας, από τη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Στα πλάνα φαίνεται ο τελευταίος επιζών μίας φυλής, ενώ τα υπόλοιπα πέντε μέλη της είχαν δολοφονηθεί από αγρότες και χωροφύλακες το 1995. Είχαν σκοτώσει και απελάσει τους περισσότερους τις δεκαετίες του ‘70 και ‘80. Εκείνος όμως κατάφερε να επιβιώσει.

Ο άνθρωπος αυτός απαθανατίστηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους στη βραζιλιάνικη πολιτεία Rondonia, ενώ ήταν ημίγυμνος και προσπαθούσε να ρίξει ένα δέντρο.

Οι ερευνητές τον ανακάλυψαν για πρώτη φορά στη ζούγκλα το 1996, ενώ κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1998.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός!

Εκτιμούν ότι ζούσε μόνος του στη ζούγκλα τα τελευταία 22 χρόνια. Η υπηρεσία Funai είχε μια αυστηρή πολιτική να αφήνει τις απομονωμένες ομάδες μόνες στην περιοχή. Παρακολουθούσαν όμως τη δραστηριότητά του από απόσταση από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το 1996.

«Η υπηρεσία Funai έχει υποχρέωση να δείξει ότι είναι καλά και ζωντανός. Το κρίσιμο είναι ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την περιφέρειά του. Το γεγονός ότι είναι ακόμα ζωντανός σου δίνει ελπίδα. Είναι το απόλυτο σύμβολο αν θέλετε», σημείωσε η Fiona Watson, της ερευνητικής ομάδας Survival International.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κηδεία Σωκράτη Κόκκαλη: Το μήνυμα για την σύντροφό του που ραγίζει καρδιές!

H Funai εργάζεται για την προστασία των δικαιωμάτων των αυτόχθονων πληθυσμών και απομονωμένων ομάδων, και υποστηρίζει ότι υπάρχουν 113 φυλές στον βραζιλιάνικο Αμαζόνιο.


Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share