Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τι φοβάται το Μαξίμου για τους Έλληνες στρατιωτικούς; - Πώς από θέμα 24ωρων ξεπέρασε τις 140 ημέρες!

Αλλεπάλληλες... ψυχρολουσίες της τουρκικής δικαιοσύνης!

19 Ιουλίου 2018 08:23
Τι φοβάται το Μαξίμου για τους Έλληνες στρατιωτικούς; - Πώς από θέμα 24ωρων ξεπέρασε τις 140 ημέρες!

Έπειτα από τις αλλεπάλληλες...ψυχρολουσίες της τουρκικής δικαιοσύνης, λίγες μόνο ημέρες μετά τη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν, στο Μαξίμου υπάρχει έντονος σκεπτικισμός για την εξέλιξη της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Και ενώ μετά την σύλληψή τους και την αρχική κράτησή τους η κυβέρνηση μέσω του Δημήτρη Τζανακόπουλου διαβεβαίωνε πως είναι θέμα λίγων 24ωρων η απελευθέρωσή τους, τελικά οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν για περισσότερες από 140 ημέρες κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, ενώ οι εκτιμήσεις για το πότε θα επιστρέψουν μόνο αισιόδοξες δεν είναι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τους 35 βαθμούς θα «αγγίξει» σήμερα η θερμοκρασία! - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει;

Η απόρριψη του νέου (πέμπτου) αιτήματος αποφυλάκισης σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι ο εισαγγελέας ετοιμάζει αυστηρό κατηγορητήριο, λογίζονται ως αρνητικοί οιωνοί.

Από Σεπτέμβριο και ...βλέπουμε το κατηγορητήριο

Διπλωματικές πηγές, μιλώντας στο iefimerida εξηγούν ότι αυτό που περιμένουν ως επόμενο βήμα είναι να απαγγελθεί κατηγορητήριο. Όσο για την ημερομηνία που μπορεί να συμβεί αυτό; Οι ίδιες πηγές εκτιμούν – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά τους-ότι κάτι τέτοιο δύσκολα θα γίνει πριν το Σεπτέμβριο!

Ενδεικτικό δε, της απαισιοδοξίας που υπάρχει αποτελεί το γεγονός ότι υψηλόβαθμα στελέχη επισημαίνουν συνεχώς ότι ...αυτό είναι το δίκαιο της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για «βαρβαρότητα δικαίου».

Το στίγμα άλλωστε έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως «η Τουρκία στην υπόθεση αυτή, που είναι υπόθεση καραμπινάτης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φαίνεται ότι λειτουργεί με όρους που δεν είναι μέσα στα όρια»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (19/07) από την Άντα Λεούση!

Περιμένουν χωρίς να αναμένουν θεαματικές αλλαγές

Χωρίς να αναμένουν, επομένως, θεαματικές αλλαγές, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι πιέσεις της Αθήνας προς την Άγκυρα θα συνεχιστούν σε πολλαπλά επίπεδα- νομικά και διπλωματικά- ευελπιστώντας και στο ότι ο Σουλτάνος μετά την εκλογική του νίκη και τη λήξη συναγερμού στη γείτονα, ότι θα μαλακώσει τη στάση του.

Ανταλλαγή με την εκλογή Μουφτή

Επ’ αυτού άλλωστε, άλλες πηγές λένε ότι ίσως παίξει καταλυτικό ρόλο ο τρόπος ανάδειξης του μουφτή, θέμα που συζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αλέξη Τσίπρα , με τον τελευταίο να να ανάβει μάλλον πράσινο φως ώστε να εκλέγεται , αντί να διορίζεται από το ελληνικό κράτος.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share