Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μακελειό στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 90 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι!

Δεύτερη σημερινή επίθεση

13 Ιουλίου 2018 20:20
Μακελειό στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 90 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι!

Μακελειό στο Πακιστάν, καθώς το χάος και η οδύνη έχουν πλημμυρίσει την επαρχία Μπαλοχιστάν, μετά από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 90 άτομα και τραυμάτισε άλλα 150 τουλάχιστον. Ανάμεσα στους νεκρούς και ο υποψήφιος βουλευτής Ναουάμπζαντε Σιράι Ραϊσάνι.

Αυτή ήταν η δεύτερη, σχετιζόμενη με τις εκλογές, επίθεση την Παρασκευή, ανέφεραν αξιωματούχοι, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων σχετικά με την επιστροφή του εκδιωχθέντος πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουλίου.

Η βομβιστική επίθεση ήταν η μεγαλύτερη στο Πακιστάν μέσα σε διάστημα άνω του ενός έτους και η τρίτη σε σχέση με τις εκλογές αυτή την εβδομάδα.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας του Μπαλουτσιστάν, Φαΐζ Κακάρ, είπε στο Reuters πως οι νεκροί έχουν αυξηθεί στους 90, με πάνω από 150 τραυματίες.

Η αστυνομία είχε αναφέρει νωρίτερα ότι πάνω από 1.000 άτομα βρίσκονταν στη συγκέντρωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Tι είδαμε χτες; Η εξομολόγηση του Ηλία, το τρολάρισμα του Τανιμανίδη, η αποκάλυψη της Σπυροπούλου και οι παίκτες που πάνε στον τελικό! (videos)

Ο πακιστανικός Τύπος υποστήριξε ότι ο στόχος της επίθεσης που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μαστούνγκ του Μπαλουχιστάν στο δυτικό Πακιστάν, ήταν ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος BAP (Balochistan Awami Party) Ραϊσάνι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης και της Κουέτα.

Ο Σιράι Ραϊσάνι ήταν αδελφός του πρώην πρωθυπουργού του Μπαλουχιστάν Ναουάμπ Ασλάμ Ραϊσανί και υποψήφιος του νεοσυσταθέντος κόμματος BAP.

Ο 14χρονος γιος του Ραϊσανί είχε σκοτωθεί σε τρομοκρατική επίθεση το 2011.

Νωρίτερα σήμερα σε άλλη επίθεση σημειώθηκε μετά το τέλος της προεκλογικής συγκέντρωσης του πρώην υπουργού Εκρέμ Χαν Ντουρανί, ένα από τα σημαντικά ονόματος του κόμματος Τζαμιάτ Ουλεμά-ε-Ισλάμ (JUI-F), στην πόλη Μπανού στο βόρειο Πακιστάν.

Στην επίθεση που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα στην αυτοκινητοπομπή του Ντουρανί και τραυματίστηκαν άλλα 32.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - παρασκήνιο: Ποιος ήταν ο μοναδικός παίκτης που δεν χαιρέτισε χτες η Μελίνα; (video)

Ο Ντουρανί διασώθηκε χωρίς τραύματα από την επίθεση.

Στην ομιλία που έκανε μετά την επίθεση ο Πακιστανός πολιτικός είπε ότι επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο μετά το τέλος της προεκλογικής συγκέντρωσης και πως η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που υπήρχαν οπαδοί του κόμματος γύρω από το όχημα.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας με προειδοποίησαν για τις απειλές», σημείωσε.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share