Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ: 30χρονη πέθανε επειδή δηλητηριάστηκε από αμμωνία καθαρίζοντας την κουζίνα της!

Η γυναίκα υπέστη καρδιακή προσβολή!

11 Ιουλίου 2018 13:59
Σοκ: 30χρονη πέθανε επειδή δηλητηριάστηκε από αμμωνία καθαρίζοντας την κουζίνα της!

Μία 30χρονη γυναίκα στη Μαδρίτη άφησε την τελευταία της πνοή μετά από δηλητηρίαση καθαρίζοντας επί δύο ώρες την κουζίνα της χρησιμοποιώντας ένακαθαριστικό που περιέχει αμμωνία.

Η γυναίκα κάλεσε ασθενοφόρο λέγοντας ότι δεν αισθάνεται καλά κι ότι νιώθει εξαντλημένη. Φθάνοντας στο σπίτι της το ασθενοφόρο, ήταν ήδη αργά. Η άτυχη γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα. Είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άννα Λορένη: Το στημένο παιχνίδι, o άνθρωπος της παραγωγής, η... προώθηση και ο γάμος!



Παρά τις επίπονες προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή,η νεαρή Ισπανίδα δεν τα κατάφερε. «Όλα δείχνουν ότι η αιτία θανάτου ήταν δηλητηρίαση από εισπνοή αμμωνίας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ της Μαδρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμμωνία εμπεριέχεται σε καθαριστικά τζαμιών, φούρνου και τουαλέτας.

Η έκθεση του οργανισμού σε υψηλές συγκεντρώσεις της χημικής ουσίας μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα στους πνεύμονες ακόμη και σε καρδιακή ανεπάρκεια. Πάντως, ο θάνατος από την έκθεση σε οικιακά προϊόντα καθαρισμού θεωρείται σπάνιος.

Τα προϊόντα που παρασκευάζονται για καθημερινή χρήση στο σπίτι είναι μια αραιωμένη μορφή του χημικού προϊόντος. Ωστόσο, ο Κέλι Τζόνσον Άρμπορ, ειδικός σε θέματα τοξικολογίας στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων, προειδοποιεί ότι όλα τα προϊόντα καθαρισμού προκαλούν ερεθισμό κι ότι καθένας από εμάς μπορεί να έχει σοβαρό πρόβλημα εάν κατά την διάρκεια της καθαριότητας δεν κάνει ένα διάλειμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Έφτασαν στην Ελλάδα οι 4 φιναλίστ! Σε ποια περιοχή κρύβονται;

«Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους, όπως να ανοίξετε ένα παράθυρο». Ο ίδιος εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές λέγοντάς τους να μην αναμιγνύουν προϊόντα αμμωνίας με λευκαντικό, ένας συνδυασμός που μπορεί να ενεργοποιήσει την απελευθέρωση χλωρίου, το οποίο είναι εξαιρετικά τοξικό.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share