Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ταϊλάνδη: Τελείωσε η επιχείρηση για απόψε - Διασώθηκαν 4 παιδιά!

Λόγω έλλειψης οξυγόνου

8 Ιουλίου 2018 17:47
Ταϊλάνδη: Τελείωσε η επιχείρηση για απόψε - Διασώθηκαν 4 παιδιά!

Κορυφώνεται η αγωνία στην Ταϊλάνδη, καθώς ολοκληρώθηκε για σήμερα η δύσκολη επιχείρηση για τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους, που έχουν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο για δύο εβδομάδες.

Οπως δήλωσε ο επικεφαλήςτης επιχείρησης «Η διάσωση έχει ολοκληρωθεί για τη νύχτα (σ.σ. τοπική ώρα) και θα ξεκινήσει ξανά σε 10-20 ώρες, επειδή έχουμε χρησιμοποιήσει όλο το οξυγόνο».

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν διασωθεί 4 παιδιά με την βοήθεια διασωστών και απομένουν 8 συν ο προπονητής τους. Η νέα επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα). Νωρίτερα, διασώστης που μίλησε στο Reuters είχε αναφέρει ότι βγήκαν 6 παιδιά, μια πληροφορία που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη.

Οι Ταϊλανδοί δύτες ανακοίνωσαν στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook ότι στις 19:47 τοπική ώρα (15:47 ώρα Ελλάδος), τέσσερα από τα 12 παιδιά απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία.

Όπως ανέφεραν οι επίσημες αρχές, το κάθε παιδί συνόδευαν δύο έμπειροι δύτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - ψηφοφορία: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του Survivor!

Οπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αναμετέδωσε ο αυστραλιανός δημοσιογράφος Daniel Shutton, το πρώτο παιδί που απεγκλωβίστηκε από το σπήλαιο είναι ο Mongkol "Mark" Boonpiam, ηλικίας 14 ετών.


 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share