Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ στην showbiz: Βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του...

Τραγική απώλεια!

7 Ιουλίου 2018 13:32
Σοκ στην showbiz: Βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του...

Ο Steve Ditko, που δημιούργησε το διάσημο comics βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μανχάταν, στις 29 Ιουνίου, σε ηλικία 90 ετών!

Σε ηλικία 90 ετών πέθανε ο συν-δημιουργός του δημοφιλούς Spider-Man, Στιβ Ντίτκο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ντίτκο βρέθηκε αναίσθητος στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν στις 29 Ιουνίου, με τους διασώστες της άμεσης βοήθειας που έφτασαν στο σημείο, να διαπιστώνουν τον θάνατό του.

Ο Ντίτκο έγινε διάσημος χάρη στο έργο του στη Marvel Comics στις αρχές της δεκαετίας του '60 όπου δούλευε με τον μετέπειτα διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Stan Lee, σε διάφορες ιδέες, μεταξύ των οποίων ο Spider Marn και ο Dr Strange.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στις ΗΠΑ, Chris Buckler, ο Lee ήταν εκείνος που είχε την ιδέα για έναν έφηβο υπερ-ήρωα με δυνάμεις αράχνης, όμως ο Ντίτκο ήταν αυτός που σχεδίασε την χαρακτηριστική κόκκινη και μπλε στολή καθώς και τους εκτοξευτές ιστών, που ο αγαπημένος ήρωας φοράει στους καρπούς του.

Ο Ντίτκο έφυγε από την Μάρβελ το 1966 μετά από καβγά με τον Lee και πήγε στην DC Comics, όπου δημιούργησε τον ήρωα The Creeper.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεοπτική βόμβα από τον ΣΚΑΙ: Ανακοινώνει κορυφαία παρουσιάστρια!

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του απέφευγε την δημοσιότητα, αρνούμενος μάλιστα να εμφανιστεί και στο ντοκιμαντέρ του BBC, "Αναζητώντας τον Στιβ Ντίτκο". O παρουσιαστής Τζόναθαν Ρος, ο οποίος γνώρισε τον Ντίτκο κατά την προετοιμασία της ταινίας, τον περιέγραψε, ως "τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη κόμικ και δημιουργό που έζησε ποτέ".

Θαυμαστές του Ντίτκο, τον αποχαιρέτησαν με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ανάμεσά τους και ο συγγραφέας Νιλ Γκάιμαν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share