Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άλιμος: Σοκ από τον ληστή που πυροβολούσε μέσα στον κόσμο!

Η ΕΛΑΣ ψάχνει DNA στα τρία οχήματα

5 Ιουλίου 2018 19:01
Άλιμος: Σοκ από τον ληστή που πυροβολούσε μέσα στον κόσμο!

Στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ έχουν μπει η μηχανή και το ένα από τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησε για τη διαφυγή του ο ένοπλος που αποπειράθηκε σήμερα το πρωί να ληστέψει την χρηματαποστολή στον Άλιμο. Αν και ο δράστης του κινηματογραφικού σκηνικού δεν έχει εντοπιστεί εντούτοις οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδοκτησίας (ΙΔΕΖΙ) εκτιμούν πως τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησε για να την... κοπανήσει και στη συνέχεια εγκατέλειψε θα μιλήσουν και θα δώσουν πολύτιμα στοιχεία για τον ληστή.

Πέταξε έξω τον οδηγό
Η εισβολή του ενόπλου στο κατάστημα όπου βρισκόταν το ATM της Πειραιώς σημειώθηκε σήμερα το πρωί. Στο κατάστημα οπτικών που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ομήρου και Ιωνίας, , οι πόρτες ήταν ερμητικά κλειστές καθώς οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής εφοδίαζαν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σήμερα! Είναι ήδη στο ξενοδοχείο!

Ο ληστής που είχε στήσει καρτέρι, πλησιάζει την είσοδο και με μια βαριοπούλα σπάει την τζαμαρία του καταστήματος. Παράλληλα πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό. Οι υπάλληλοι, αμέσως πατούν το ειδικό μπουτόν καταστροφής χρημάτων και η ειδική μπογιά που απελευθερώνεται τα χρωματίζει.


Ο δράστης επιβιβάζεται σε μια μηχανή για να διαφύγει όμως λίγα μέτρα παρακάτω άγνωστο για ποιο λόγο σταματάει ένα όχημα σχολής οδηγών και πετώντας έξω τον δάσκαλο, μπαίνει μέσα και πατάει γκάζι. Το κλεμμένο όχημα το παρατάει δύο τρία στενά πιο κάτω, παραβιάζει ένα άλλο μάρκας Fiat και εξαφανίζεται. Τα δύο οχήματα (η μηχανή και το αυτοκίνητο που άρπαξε από τη σχολή οδηγών) βρέθηκαν λίγη ώρα αργότερα και έχουν οδηγηθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου γίνονται φύλλο και φτερό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως “Παρότι το φαινόμενο ληστειών σε χρηματαποστολές αλλά και τράπεζες είχε εκλείψει λόγω της δίκυκλης αστυνόμευσης παρατηρούμε ότι εσχάτως αρχίζει να επανεμφανίζεται. Η ενίσχυση της δίκυκλης αστυνόμευσης πρέπει να αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας”.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share