Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ταϊλάνδη: Τα εγκλωβισμένα παιδιά μπορεί να μείνουν έως και 4 μήνες στο σπήλαιο!

Αγωνία!

3 Ιουλίου 2018 14:31
Ταϊλάνδη: Τα εγκλωβισμένα παιδιά μπορεί να μείνουν έως και 4 μήνες στο σπήλαιο!

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι Αρχές της Ταϊλάνδης για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των 12 παιδιών και του προπονητή τους που εντοπίστηκαν ζωντανοί μετά από εννιά μέρες σε δαιδαλώδες σπήλαιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ανουπόνγκ Παοτζίντα είπε ότι θα γίνει αύριο ή το αργότερο μεθαύριο μια επιχείρηση διάσωσης, πριν φέρουν νέες καταρρακτώδεις βροχές οι μουσώνες. «Καθώς προβλέπονται νέες βροχοπτώσεις το επόμενο διήμερο, η εκκένωση πρέπει να επιταχυνθεί. Θα χρησιμοποιηθεί καταδυτικός εξοπλισμός. Αν ανέβει η στάθμη των νερών, τότε το έργο θα είναι δύσκολο. Πρέπει να βγάλουμε έξω τα παιδιά νωρίτερα», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντορέττα Παπαδημητρίου: Προσβλητική και αγενέστατη! Η Βαλαβάνη την έβαλε στη θέση της...

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο πράγμα η κατάδυση. Όσοι δεν έχουν ξανακάνει θα δυσκολευτούν γιατί υπάρχουν πολύ στενά περάσματα μέσα στη σπηλιά. Πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιήσουν καταδυτικό εξοπλισμό. Αν χαθεί αυτός οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να κινδυνέψουν οι ζωές τους».

Για να γίνει, όμως η επιχείρηση διάσωσης, θα πρέπει πρώτα τα 11χρονα παιδιά κι ο 25χρονος προπονητής τους να εκπαιδευτούν σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα στις καταδύσεις, πράγμα λίαν δύσκολο, λόγω του ότι είναι εξασθενημένα. Ενώ ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να επιχειρήσουν άπειροι δύτες να προσανατολιστούν μέσα στα λασπωμένα νερά με συνθήκες μηδενικής ορατότητας για να περάσουν μέσα από τα στενά περάσματα του μήκους δέκα χιλιομέτρων σπηλαίου Ταμ Λουάνγκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας υγιής και εκπαιδευμένος δύτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ χρειάζεται έξι ώρες για να διανύσει αυτή τη διαδρομή!

Οι βατραχάνθρωποι της Ταϊλάνδης είπαν ότι η επιχείρηση θα γίνει όταν τα παιδιά θα έχουν αναλάβει επαρκώς τις δυνάμεις τους. Στο μεταξύ επεξεργάζονται ένα σχέδιο μαζί με τη διεθνή ομάδα διασωστών, ενώ στο υπόγειο αρχηγείο τους εντός του σπηλαίου έχουν συγκεντρώσει φιάλες οξυγόνου, καταδυτικό εξοπλισμό, φάρμακα και τρόφιμα.

Σύμφωνα με το στρατό η άλλη εναλλακτική είναι να περιμένουν τα παιδιά αρκετούς μήνες -έως και τέσσερις- μέχρις ότου υποχωρήσουν τα νερά για να βγουν με ασφάλεια από τη σπηλιά. Λόγος για τον οποίο οι διασώστες θα μεταφέρουν επαρκείς προμήθειες, τρόφιμα, πόσιμο νερό, φάρμακα και ρούχα, ενώ καταβάλλονται και προσπάθειες για την εγκατάσταση γραμμών ηλεκτροδότησης και τηλεφωνικών γραμμών εντός της σπηλιάς, ώστε να μπορούν τα παιδιά να επικοινωνούν με τους γονείς τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Πέθανε γνωστός ηθοποιός από ανακοπή καρδιάς!

Τα παιδιά είχαν χαθεί στις 23 Ιουνίου μαζί με τον προπονητή τους εξαιτίας των μουσώνων που πλήττουν την Ταϊλάνδη.

Το βράδυ της Δευτέρας οι δύτες που συμμετείχαν στις έρευνες κατάφεραν να τους εντοπίσουν. Την αρχική ευφορία για τον εντοπισμό τους, ωστόσο, διαδέχτηκε ο προβληματισμός για τον ασφαλή απεγκλωβισμός τους. Χαρακτηριστική η δήλωση του κυβερνήτη της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι, Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν: «Δεν νομίζω ότι θα γυρίσουν σύντομα στα σπίτια τους»...



Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share