Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Ο μακελάρης του Μέριλαντ που σκότωσε 5 ανθρώπους είχε νομική διαμάχη με την εφημερίδα!

Ο 38χρονος Τζάροντ Ράμος

29 Ιουνίου 2018 07:58
ΗΠΑ: Ο μακελάρης του Μέριλαντ που σκότωσε 5 ανθρώπους είχε νομική διαμάχη με την εφημερίδα!

Ο 38χρονος Τζάροντ Ράμος διέπραξε την Πέμπτη μια «στοχευμένη», κατά την αστυνομία, επίθεση στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας Capital Gazette στην Αννάπολις, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Κραμπφ, αξιωματικό της αστυνομίας στην Αννάπολις, επρόκειτο για μια «στοχευμένη επίθεση εναντίον της Κάπιταλ Γκαζέτ», προσθέτοντας πως η εφημερίδα είχε δεχθεί απειλές μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Τέσσερα από τα θύματα του οπλοφόρου υπέκυψαν επιτόπου, ενώ το πέμπτο υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Οι σπόντες του Αγόρου στους Διάσημους, ο τραυματισμός του Γκότση και η αποχώρηση! (video)

Βεβαιώσει αν ο δράστης της επίθεσης, που χρησιμοποίησε τουφέκι, είχε στόχο συγκεκριμένους δημοσιογράφους ή τους εργαζόμενους στην εφημερίδα συλλήβδην. Οι αστυνομικοί που διενεργούν την έρευνα εστιάζουν στη σχέση του δράστη με την εφημερίδα.

Ο δράστης είχε δικαστική διαμάχη με την εφημερίδα

Το 2012, ο Ράμος είχε κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Έρικ Χάρτλι, τότε δημοσιογράφου και επιφυλλιδογράφου της Κάπιταλ Γκαζέτ, και του Τόμας Μάρκαρτ, τότε διευθυντή της εφημερίδας. Το 2015, η δικαιοσύνη δικαίωσε την εφημερίδα και τον πρώην συνεργάτη της, σύμφωνα με τη Μπάλτιμορ Σαν, στην οποία ανήκει η Κάπιταλ Γκαζέτ.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς καταδίκασε μέσω Twitter αυτή τη «βίαιη επίθεση εναντίον αθώων δημοσιογράφων που έκαναν τη δουλειά τους (...) μια επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών».

Ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος συνηθίζει να καταφέρεται εναντίον μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, ανέφερε πως «οι σκέψεις και οι προσευχές (του) συνοδεύουν» τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Ο άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στα γραφεία της Κάπιταλ Γκαζέτ στις 14:40 τοπική ώρα (21:40 ώρα Ελλάδας). Κατόπιν, κρύφτηκε κάτω από ένα γραφείο, πριν τελικά παραδοθεί σε αστυνομικούς, σύμφωνα με τον Στιβ Σου, τοπικό αξιωματούχο της Κομητείας Αν Αρουντέλ, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Αννάπολις, μια πόλη 38.000 κατοίκων στην ανατολική πλευρά των ΗΠΑ.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: «Πυροβολεί ανθρώπους μέσα στα γραφείο μας, ορισμένοι είναι νεκροί»

Ο δράστης «δεν συνεργάζεται ιδιαίτερα» στην ανάκριση, δήλωσε ο Σου στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο Φιλ Ντέιβις, δικαστικός και αστυνομικός ρεπόρτερ της εφημερίδας, είχε περιγράψει νωρίτερα τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε όταν ο δράστης άρχισε να «πυροβολεί πολλούς ανθρώπους μέσα στα γραφείο μας, ορισμένοι από τους οποίους είναι νεκροί», τονίζοντας μέσω Twitter: «δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να ακούς ανθρώπους να τραυματίζονται από σφαίρες ενώ κρύβεσαι κάτω από το γραφείο σου και μετά να ακούς τον οπλοφόρο να ξαναγεμίζει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουνίου;

Παρά το μακελειό, οι δημοσιογράφοι διαβεβαίωσαν ότι το σημερινό φύλλο της εφημερίδας θα κυκλοφορήσει κανονικά. «Μπορώ να σας το πω: θα κυκλοφορήσει μια έκδοση αύριο», ανέφερε ένα από τα στελέχη της, ο Τσέις Κουκ.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, ξέραμε αυτούς τους δημοσιογράφους», ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αννάπολις, ο Γκάβιν Μπάκλεϊ.



Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share