Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αθώοι Ηριάννα-Περικλής - Ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς

Το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους!

28 Ιουνίου 2018 15:27
Αθώοι Ηριάννα-Περικλής - Ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας οι Ηριάννα και ο Περικλής οι οποίοι κατηγορούνταν για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας χωρίς αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο έκρινε πως δεν μπορεί να ελέγξει την αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας της υπόθεσης και αυτό σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία που κρίθηκαν ισχνά, όπως τα στοιχεία από την άρση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και άλλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στημένο το Survivor! Όλη η αλήθεια για τον... τραυματισμό της Κατερίνας και τις υποψηφιότητες!

Την ενοχή των δύο είχε προτείνει η εισαγγελέας

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή των δυο κατηγορουμένων υποστηρίζοντας πως είναι μέλη της οργάνωσης Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς και πως όσα λέγονται περί εμπλοκής τους στην υπόθεση «με κατασκευές της αστυνομίας» είναι «αφήγημα».

Η πρόταση της εισαγγελέως είχε προκαλέσει μάλιστα αντιδράσεις μελών του ακροατηρίου του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Ζητώντας από το δικαστήριο να κηρύξει ενόχους τους δυο κατηγορουμένους όπως και πρωτοδίκως, η εισαγγελέας υποστήριξε πως η πραγματογνωμοσύνη του dna είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα.

Τέλος, η εισαγγελέας είχε τονίσει πως υπάρχει «σφικτός εναγκαλισμός» με μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και πως οι φίλοι των δυο κατηγορουμένων είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share