Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το Beat ζωγραφίζει στο Τρίγωνο με τον Dreyk the Pirate

Η γνωστή εφαρμογή ταξί!

28 Ιουνίου 2018 12:52
Το Beat ζωγραφίζει στο Τρίγωνο με τον Dreyk the Pirate

Η Αθήνα είναι μια πόλη που αλλάζει συνεχώς. Για τη φροντίδα και τη διαρκή αναβάθμισή της χρειάζεται συλλογική συμμετοχή από όλους. Το Beat, η κορυφαία εφαρμογή κλήσης ταξί, ξεκινά αυτήν την περίοδο συνέργειες, προκειμένου να εμπλακεί εμπράκτως σε δράσεις για την πόλη.

57,5% των Αθηναίων έχει αναφέρει ότι θα ήθελε λιγότερη ρύπανση στους τοίχους του εμπορικού τριγώνου και περισσότερα έργα τέχνης. Το Τρίγωνο έχει παράλληλα εμπορικά καταστήματα, πολλά από τα οποία κατεβάζουν τα ρολά τους από το μεσημέρι και μετά. Τα ρολά αυτών των καταστημάτων μπορούν να αποτελέσουν καμβάδες για εικαστικά έργα.

Με αυτή τη σκέψη, το Beat αποφάσισε να αναλάβει δράση και, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου, να προχωρήσει σε εικαστικές παρεμβάσεις για την ανάπλαση των οδών Πολυκλείτου και Βλαχάβα. Σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και με συνδημιουργό τον καλλιτέχνη Dreyk the Pirate, το Beat θέλησε να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο κέντρο της πόλης, ομορφαίνοντας παράλληλα μικρές γωνιές της.

Ο Dreyk the Pirate ανέλαβε να δημιουργήσει εικαστικά έργα πάνω σε δύο ρολά καταστημάτων. Από δω και στο εξής, οι χαρακτηριστικές του φιγούρες μπλέκουν με την οπτική γλώσσα του Beat για να δημιουργήσουν πολύχρωμες παραστάσεις με φόντο την Ακρόπολη.

«Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και ήταν τιμή μου που συμμετείχα. Η προσπάθεια αναβάθμισης είναι σίγουρα κάτι πολύ θετικό. Με χαροποίησε και με συγκίνησε ιδιαίτερα όταν συνάντησα προσωπικά την ιδιοκτήτρια των ρολών του ενός καταστήματος, γιατί είδα στα μάτια της ειλικρινή σεβασμό, θαυμασμό και χαρά που τα μουτζουρωμένα ρολά της επιτέλους ζωγραφίζονται και αποκτούν χαρακτήρα», ανέφερε ο καλλιτέχνης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share