Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στην Βρετανία: 4 νεκροί από τον καύσωνα!

Τα ψάρια έπαθαν ασφυξία από τα άλγη εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας!

27 Ιουνίου 2018 14:20
Τραγωδία στην Βρετανία: 4 νεκροί από τον καύσωνα!

Τέσσερις νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός από τον καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βρετανία ενώ στη χώρα μας πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει εξαιτίας των καταστροφικών βροχοπτώσεων.

Το κύμα ζέστης που πλήττει τη χώρα της Τερέζα Μέι ευνοεί τις πυρκαγιές, ενώ το ατσάλι σε πολλές γέφυρες έχει διογκωθεί όπως και η άσφαλτος ανοίγει προκαλώντας ρωγμές στους δρόμους. Σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος έφθασε στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το κύμα καύσωνα θα υποχωρήσει από την Κυριακή.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχουν εκδώσει οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ για την 24χρονη Αναστασία! Αυτοκτόνησε παίκτρια ριάλιτι...

Η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» σχολιάζει χαρακτηριστικά πώς σε πολλές περιοχές της Βρετανίας η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή ακόμη και από την Αθήνα.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες ψάρια παθαίνουν ασφυξία από τα άλγη εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος, τόσο περισσότερο αναπτύσσονται τα άλγη.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Express», μία λίμνη στο Didcot που βρίσκεται στην περιοχή Oxfordshire μετατράπηκε σε «ψαρόσουπα» λόγω της θερμότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Έσκασε τώρα το spoiler για την τελική τετράδα!

Ο ειδικός βιολόγος Τζον Έλις προειδοποίησε ότι και άλλα ψάρια θα μπορούσαν να πάθουν ασφυξία καθώς συνεχίζεται το κύμα καύσωνα στη χώρα της Τερέζα Μέι.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share