Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Πνιγμένη» στα σκουπίδια η Αθήνα! - Ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός για 10η μέρα!

Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα

20 Ιουνίου 2018 07:50
«Πνιγμένη» στα σκουπίδια η Αθήνα! - Ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός για 10η μέρα!

«Πνιγμένη» στα σκουπίδια βρίσκεται η Αθήνα, καθώς σε πολλούς δήμους έχουν σχηματιστεί «βουνά» απορριμμάτων, των οποίων ο όγκος έχει κλείσει ακόμη και πεζοδρόμια.

Προβλήματα ωστόσο παρατηρούνται και στους δρόμους αφού μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών τα σκουπίδια κάνουν «βόλτα» στους δρόμους.

Όσο δε, για τη μυρωδιά των σκουπιδιών, αυτή είναι ανυπόφορη και δημιουργεί προβλήματα υγιεινής, στους πολίτες οι οποίοι μένουν γύρω από κάδους απορριμμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουνίου;

Να πούμε πως ο ΧΥΤΑ στην Φυλής παραμένει κλειστός για δέκατη μέρα εξαιτίας ενός ρήγματος που εμφανίστηκε στο κύτταρο εναπόθεσης απορριμμάτων, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων της Αττικής να μη μαζεύουν τα σκουπίδια.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως «η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής που ήδη έχει ξεκινήσει, θα έχει αποκατασταθεί πλήρως την Πέμπτη». Ωστόσο, είναι αντιληπτό πως για να καθαρίσει πλήρως η Αθήνα θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις με πέντε ημέρες...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άστατος προβλέπεται και σήμερα, Τετάρτη ο καιρός! - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει;

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), τα συνεργεία στον ΧΥΤΑ Φυλής έχουν προχωρήσει σε ενέργειες στήριξης της ρηγματωμένης πλευράς, αφαιρώντας σκουπίδια από την κορυφή του λόφου για να τα «χτίσουν» δίπλα στο επικίνδυνο σημείο ως στήριγμα.

Έτσι θα δημιουργηθεί ένα «σκουπιδο-τοίχος» αντιστήριξης μέσα στο νέο κύτταρο του ΧΥΤΑ, το οποίο θα βρίσκεται στη βάση του ρηγματωμένου λόφου απορριμμάτων, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τη διάρκεια ζωής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018: Συνέχεια για ΕΠΑΛ και ειδικά μαθήματα!

Το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάσταση στις γειτονιές της Αθήνας είναι εφιαλτική καθώς τα απορρίμματα κυριολεκτικά πνιγούν τους δρόμους της πρωτεύουσας ενώ εγείρεται θέμα δημόσιας υγιεινής.

Η εικόνα στους αθηναϊκούς δρόμους είναι εφιαλτική ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε και από τις βροχές των προηγούμενων ημερών αφού τα νερά παρέσυραν τα σκουπίδια που βρίσκονταν εκτός των κάδων στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Στις φωτογραφίες που τράβηξε το protothema.gr απαθανατίστηκε και ένα απορριμματοφόρο του δήμου της Αθήνας. Όταν το προσωπικό ερωτήθη πού θα πάνε τα σκουπίδια, η απάντηση είχε ως εξής: «Θα μείνουν μέσα στο απορριμματοφόρο. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το αν ο ΧΥΤΑ είναι έτοιμος να υποδεχτεί απορρίμματα.

Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν δήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, ο τομεάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΔΗ.ΣΥ Γ. Μανιάτης, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ Φυλής και επιρρίπτουν ευθύνες στην περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share