Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Πότε θα είναι έτοιμη η βασική γραμμή του μετρό!

Προχωρούν τα έργα

18 Ιουνίου 2018 15:56
Θεσσαλονίκη: Πότε θα είναι έτοιμη η βασική γραμμή του μετρό!

Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης που προβλέπει την παράδοση της βασικής γραμμής το 2020 και την επέκταση προς Καλαμαριά το 2021, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., καθηγητής, Γιάννης Α. Μυλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή στους σταθμούς "Παπάφη", "25ης Μαρτίου" και "Αμαξοστάσιο".

Ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις αυτές είχαν στόχο να δουν οι πολίτες από κοντά την πρόοδο του έργου και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την πιστή τήρηση και εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος. Πολλοί, ήταν, άλλωστε, εκείνοι που επισκέφθηκαν τις εκθέσεις φωτογραφίας και παρακολούθησαν την παράσταση "Μαύρη Κωμωδία" του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, αλλά και τη συναυλία στο "Αμαξοστάσιο" με τη συμμετοχή των "ThesSAXlonikisaxophonequartet".

Παρουσιάζοντας στοιχεία για την πρόοδο των εργασιών, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., γνωστοποίησε ότι ως προς την κατασκευή της βασικής γραμμής, ολοκληρώθηκαν οι σήραγγες σε ποσοστό 100%, το οικονομικό αντικείμενο σε ποσοστό 59%, τα έργα Πολιτικού Μηχανικού σε σε ποσοστό 86%, τα αρχιτεκτονικά σε ποσοστό 58% και τα ηλεκτρομηχανολογικά σε ποσοστό 9%.

"Το έργο της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης οδεύει προς το τέλος, όσο και αν κάποιοι δεν αντέχουν να το παραδεχθούν" σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος. Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι οι σιδηροτροχιές θα έχουν τοποθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2019, το πρώτο τρένο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2019, το Αμαξοστάσιο θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2019 και η δοκιμαστική λειτουργία του έργου θα ξεκινήσει στο τέλος του 2019.

Σχετικά με την αποσυμφόρηση των εργοταξιακών καταλήψεων ανέφερε ότι προχωρούν η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην οδό Μοναστηρίου, από την Μιχαήλ Καλού έως την περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας, στο ξενοδοχείο HollidayInn, ενώ μέχρι το τέλος Ιουνίου προγραμματίζεται η αποκατάσταση της κυκλοφορίας προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό (προς δυτικά) με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας. Στην ίδια περιοχή αποκαθίσταται και η αριστερή στροφή από την οδό Μοναστηρίου προς την οδό Λαγκαδά.

Επιπλέον, προχωρά η αποκατάσταση της οδού Εγνατία στο Σιντριβάνι. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του μήνα θα αποκατασταθούν οι τρεις λωρίδες προς τα ανατολικά και εντός του Ιουλίου δυο λωρίδες προς τα δυτικά. Αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα γίνει και στην οδό Σόλωνος, μεταξύ της οδού 25ης Μαρτίου και του πάρκου Μηνά Πατρικίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα (18/06) το τρομερό έπαθλο!

Σε ό,τι αφορά την πορεία του έργου κατασκευής του Μετρό στο μέλλον, ο κ. Μυλόπουλος, ανέφερε ότι "μετά και την αυτοψία των επικεφαλής της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη – και σε πείσμα πολλών- ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του έργου των επεκτάσεων από κοινοτικούς πόρους είναι ανοιχτός".




 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share