Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επεισόδια στις Πρέσπες: Δακρυγόνα και τραυματίες στη συγκέντρωση για το Σκοπιανό!

Πολύς κόσμος μαζεύτηκε στο σημείο

17 Ιουνίου 2018 14:04
Επεισόδια στις Πρέσπες: Δακρυγόνα και τραυματίες στη συγκέντρωση για το Σκοπιανό!

Μπορεί οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων να υπέγραψαν ήδη τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ωστόσο την ίδια στιγμή η ένταση παραμένει, μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα.

Στα μπλόκα της αστυνομίας στο Πισοδέρι, εκεί που έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία με την Μακεδονία, σημειώνονται συνεχώς εντάσεις με ρίψεις αντικειμένων από τους διαδηλωτές και χρήση χημικών από τις Αρχές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν συνεχώς χρήση χημικών για να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στην δασική περιοχή, που οδηγεί στις Πρέσπες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Life-events.gr, πολλοί διαδηλωτές αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα ενώ αναφέρθηκαν και λιποθυμίες. Μάλιστα έχει καταφθάσει και ασθενοφόρο στο σημείο.

Το thestival κάνει λόγο για οκτώ τραυματίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: 'Εφτασε στην Ελλάδα η Ροδάνθη Καπαρού! Οι αγκαλιές και τα φιλιά με την οικογένειά της!

Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική, ενώ λόγω των επεισοδίων γυναίκες και παιδιά απομακρύνονται από το σημείο.

Σχεδόν 10.000 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα παραμένουν συγκεντρωμένοι από τις 10.30 το πρωί στη Βίγλα Πισοδερίου, χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή.

Χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν την πλαγιά πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας - Πισοδερίου με γαλανόλευκες στα χέρια, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στην περιοχή της Βίγλας Πισοδερίου του δήμου Πρεσπών συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10.00 πολλοί διαδηλωτές, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας- Σκοπίων που θα επιτρέπει στη γειτονική χώρα να ονομάζεται "Βόρεια Μακεδονία".

Δεκάδες λεωφορεία έφτασαν στο σημείο και διαδηλωτές, με ελληνικές σημαίες στα χέρια, βροντοφώναξαν «Όχι» στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Μία ημέρα μετά την κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή, άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν κοντά στο σημείο όπου οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών αναμένεται να υπογράψουν τη συμφωνία, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών.




Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share