Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Λονδίνο ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία του Γκρένφελ!

Συναγερμός!

14 Ιουνίου 2018 10:45
Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Λονδίνο ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία του Γκρένφελ!

Πάνω από 180 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πολυκατοικία 20 ορόφων στο νότιο Λονδίνο, ανήμερα της θλιβερής επετείου της τραγωδίας του πύργου Γκρένφελ, όπου πέρισυ έχασαν τη ζωή τους 72 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Guardian, περίπου 60 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα κατέφθασαν στη οδό Ελμάιρα του Λιούισαμ στις 4 τα ξημερώματα, για να σβήσουν τις φλόγες που είχαν ξεκινήσει από διαμέρισμα και είχαν ήδη εξαπλωθεί στον 12ο όροφο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: "Ο Πάνος που τραυματίστηκε; Στο Despacito;" - Το Twitter δίνει πόνο!

Ευτυχώς για τους κατοίκους του συγκεκριμένου κτιρίου, το σύστημα κατάσβεσης που απουσίαζε στο Γκρένφελ τέθηκε έγκαιρα σε λειτουργία, με αποτέλεσμα μετά από δύο ώρες ο κίνδυνος να έχει εξουδετερωθεί. Το γεγονός αυτό υπενθυμίζει πόσο απλό θα ήταν να έχουν αποφευχθεί τόσοι άδικοι θάνατοι, στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε πέρυσι τη Βρετανική πρωτεύουσα.

Βέβαια, ούτε σε αυτήν την περίπτωση πήγαν όλα ρολόι, αφού ο συναγερμός της φωτιάς δεν χτύπησε, και οι κάτοικοι ειδοποίησαν ο ένας τον άλλον χτυπώντας τις πόρτες των γειτόνων τους.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες από την πυρκαγιά στο Λιούισαμ, ενώ οι αρμόδιες Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να προσδιορίσουν τα αίτιά της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share