Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκάνδαλο στο Βατικανό: Παραιτήσεις επισκόπων στον Πάπα για παιδοφιλία στον κλήρο

Ριζική μεταστροφή

11 Ιουνίου 2018 19:41
Σκάνδαλο στο Βατικανό: Παραιτήσεις επισκόπων στον Πάπα για παιδοφιλία στον κλήρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε σήμερα δεκτές τις παραιτήσεις τριών χιλιανών επισκόπων, μεταξύ των οποίων εκείνη του πολύ αμφιλεγόμενου Χουάν Μπάρος, έπειτα από ένα μεγάλο σκάνδαλο παιδοφιλίας στον χιλιανό κλήρο, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστικό: Απο τι πάσχει το 8% των Ελλήνων και δεν το γνωρίζει!

Όλοι οι χιλιανοί επίσκοποι είχαν υποβάλει στις 18 Μαΐου τις παραιτήσεις τους έπειτα από μια σειρά συναντήσεων με τον αργεντινό πάπα στο Βατικανό, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της Καθολικής εκκλησίας.

Ο Πάπας έκανε μια ριζική μεταστροφή σε σχέση με το ταξίδι του τον Ιανουάριο στη Χιλή, όταν είχε υπερασπισθεί ενθέρμως τον χιλιανό επίσκοπο Χουάν Μπάρος, ο οποίος ήταν ωστόσο ύποπτος ότι απέκρυψε πράξεις παιδοφιλίας του ιερέα Φερνάντο Καραντίμα.

Η χιλιανή κοινή γνώμη είχε σκανδαλισθεί από το γεγονός ότι ο Μπάρος ήταν πανταχού παρών στις λειτουργίες στις οποίες χοροστατούσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Όταν ανέγνωσε, τον Απρίλιο, τις 2.300 σελίδες έρευνας, που περιλάμβαναν 64 μαρτυρίες που δόθηκαν στη Χιλή και στις ΗΠΑ, ο πάπας παραδέχθηκε πως διέπραξε «σοβαρά σφάλματα» εκτίμησης του ζητήματος και μίλησε για «έλλειψη αξιόπιστων και ισορροπημένων πληροφοριών».

Πριν δεχθεί τους επισκόπους, ο πάπας είχε επίσης υποδεχθεί στις αρχές Μαΐου στο Βατικανό τρία θύματα του ιερέα Φερνάντο Καραντίμα, ο οποίος το 2011 κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο του Βατικανού για πράξεις παιδεραστίας κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Τα τρία θύματα είχαν καταγγείλει στους δημοσιογράφους την ομερτά ενός τμήματος της ανώτερης ιεραρχίας της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της Χιλής.

Πηγή: Lamiareport.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share