Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ! Πέθανε ο κιθαρίστας πασίγνωστου συγκροτήματος!

Ο λόγος για τον...

11 Ιουνίου 2018 18:15
Σοκ! Πέθανε ο κιθαρίστας πασίγνωστου συγκροτήματος!

''Έφυγε'' ο θρυλικός κιθαρίστας των Fleetwood Mac Ντάνι Κίρουαν.

Ο Μικ Φλίτγουντ, ο οποίος τον είχε φέρει στο συγκρότημα όταν ο Κίρουαν ήταν μόλις 18 ετών, το 1968, επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του μέσα από τη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στα αίτια του θανάτου του.

«Σήμερα δεχτήκαμε με θλίψη την είδηση του θανάτου του Ντάνι Κίρουαν στο Λονδίνο. Ο Ντάνι ήταν μια τεράστια δύναμη στα πρώτα μας χρόνια. Η αγάπη του για τα blues τον έκανε να αποδεχτεί την πρόταση να γίνει μέλος μας το 1968, ενώ οι Fleetwood Mac έγιναν το σπίτι του για αρκετά χρόνια. Η πραγματική κληρονομιά του Ντάνι, στο μυαλό μου, θα μείνει για πάντα στη μουσική που έγραψε κι έπαιξε τόσο όμορφα ως θεμέλιος λίθος των Fleetwood Mac. Ευχαριστούμε Ντάνι Κίρουαν. Θα μας λείψεις».

Το πρώτο άλμπουμ στο οποίο έγραψε και ο ίδιος μουσική αποτέλεσε το ιστορικό ''Then Play On'' που κυκλοφόρησε το 1969. Μετά την αποχώρηση του Γκριν και του Σπένσερ, ο Κίρουαν ηχογράφησε μερικά ακόμα άλμπουμ πριν την απόλυσή του από το συγκρότημα το 1972, λόγω προβλημάτων που είχε με το αλκοόλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντροπή: Το άθλιο δημοσίευμα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο λίγες ώρες μετά τον θάνατο του!

Για τη συμβολή του στους Fleetwood Mac, ο Κίρουαν ήταν ένα από τα οκτώ μέλη του συγκροτήματος --μαζί με την Στίβι Νικς, την Λίντσεϊ Μπάκιγχαμ, τον Μικ Φλίτγουντ, τον Πίτερ Γκριν, τον Τζον Μακβί, την Κριστίν Μακβί και τον Τζέρεμι Σπένσερ-- που είδαν τα ονόματά τους να εισάγονται στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998. Ο Κίρουαν δεν είχε παραστεί στην τελετή βράβευσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share