Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε αναλυτικά...

5 Ιουνίου 2018 15:45
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στην περιοχή της Ομόνοιας. Συνελήφθησαν 15 αλλοδαποί και ένας Έλληνας, ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμη εννέα ατόμων.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα όπλα και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών ταυτοποιήθηκαν, με τη χρήση τεχνικών και φυσικών μεθόδων, πάνω από 1.200 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος, κατανεμημένα σε δύο υποομάδες, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες περίπου 250 με 300 τοξικομανείς την ημέρα. Μάλιστα, για να καλύπτουν την δράση τους αποθήκευαν και έκρυβαν τις ναρκωτικές ουσίες και τα παράνομα κέρδη τους σε δύο παντοπωλεία στην περιοχή της Ομόνοιας, τα οποία λειτουργούσαν ως «βιτρίνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor ψηφοφορία: Ποιος παίκτης θέλετε να είναι ο μεγάλος νικητής του Survivor;

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 13.000 ευρώ, 40 κινητά τηλέφωνα και πολλές αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.




 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share