Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σάλος με το νέο εξώφυλλο της Vogue: Η πριγκίπισσα της Αραβίας οδηγεί και...

Ξεσηκώθηκαν εναντίον της...

4 Ιουνίου 2018 18:14
Σάλος με το νέο εξώφυλλο της Vogue: Η πριγκίπισσα της Αραβίας οδηγεί και...

Αναταραχή έχει προκληθεί λόγω ενός εξωφύλλου της Αραβικής Vogue. Στο τεύχος του Ιουνίου 2018, το οποίο είναι αφιερωμένο στην κατοχύρωση του δικαιώματος της οδήγησης για τις γυναίκες της ποζάρει η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας Χαϊφά Μπιντ Αμπντουλάχ αλ-Σαούντ, κόρη του βασιλιά Αμπντουλάχ, η οικογένεια της οποίας συλλαμβάνει και φυλακίζει συχνά-πυκνά ακτιβίστριες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη βόμβα για την αυτοκτονία της 22χρονης Λίνας! Την οδήγησαν στο μοιραίο και τώρα την...

Στη φωτογραφία που έχει δημοσιευτεί στο εξώφυλλο του περιοδικού, η πριγκίπισσα είναι καθισμένη πίσω από το τιμόνι ενός πανάκριβου αυτοκινήτου, στην έρημο έξω από την Τζέντα, φορώντας λευκά ρούχα και ασορτί μαντήλα.

Οι ακτιβίστριες όμως, δεν... "καλοείδαν" αυτή τη φωτογραφία και διαμαρτύρονται για τη σύλληψη 11 γυναικών από τις αρχές. Οι ακτιβιστές αντικατέστησαν το πρόσωπο της πριγκίπισσας με τα πρόσωπα των γυναικών που για τα media της χώρας λειτούργησαν ως προδότες ή κατάσκοποι, προσβάλλοντας τα ήθη. Στο internet τα σχόλια είναι εξίσου αρνητικά για την πριγκίπισσα με τους χρήστες να ζητούν την απελευθέρωση των γυναικών καταδικάζοντας το περιοδικό για έλλειψη ευαισθησίας σχετικά με το θέμα. Τέσσερις από τις 11 γυναίκες που συνέλαβαν οι αρχές τον Μάιο του 2018 έχουν αφεθεί ελεύθερες. Η τύχη των άλλων μέχρι τώρα αγνοείται σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share