Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συμμορία με μαχαίρια είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για ντελιβεράδες

Οι κακοποιοί δρούσαν στο άβατο των Εξαρχείων!

2 Ιουνίου 2018 11:43
Συμμορία με μαχαίρια είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για ντελιβεράδες

Στο άβατο των Εξαρχείων, εκεί όπου η αστυνομία δυσκολεύεται να πατήσει πόδι, μια άγρια συμμορία με μαχαίρια, ρόπαλα και πιστόλια είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ντελιβεράδων, με δεκάδες καταγεγραμμένες επιθέσεις αλλά και πολλά συμβάντα που ο φόβος των θυμάτων κράτησε στο σκοτάδι. Όπως για παράδειγμα όταν αστυνομία και πυροσβεστική μετέβησαν στην οδό Σολωμού για να απεγκλωβίσουν έναν νεαρό που είχε κλειστεί στο ασανσέρ, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι λίγα λεπτά νωρίτερα στην ίδια πολυκατοικία προσπάθησε να ληστέψει έναν ντελιβερά. Ο νεαρός διανομέας ξέφυγε από τα νύχια των ληστών όμως δεν κατήγγειλε ποτέ το σκηνικό με αποτέλεσμα όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειάς έφθασαν στο σημείο να μην γνωρίζουν ότι ο εγκλωβισμένος ήταν ο μαχαιροβγάλτης ληστής των Εξαρχείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor trailer: Η απώλεια του Νάσου στους Μαχητές και η μεγάλη μάχη στο αγώνισμα! (video)

Μετά από έρευνες μηνών και χάρη στην παρατηρητικότητα και την επιμονή των αξιωματικών του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων το μυστήριο των επιθέσεων σε ντελιβεράδες λύθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων, όμως οι δύο μαχαιροβγάλτες εξαφανίστηκαν και φέρεται να έχουν μεταφέρει την εγκληματική τους δράση στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 30 και 40 χρόνων, με παρελθόν στην παρανομία και ιδιαίτερα επικίνδυνα αφού έχουν πλέον αλλάξει επίπεδο και κυκλοφορούν με πιστόλι. Παρά τις έρευνες των αστυνομικών, δεν έχουν συλληφθεί και το τελευταίο διάστημα έχουν εξαφανιστεί από τα στέκια που σύχναζαν.

Κυκλοφορούσαν με μαχαίρια, ρόπαλα και πιστόλια

Όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 10ης Νοεμβρίου, σε πολυκατοικία της οδού Τζώρτζ σημειώθηκε η πρώτη ληστεία σε βάρος 35χρονου ντελιβερά από μια ομάδα μαχαιροβγαλτών που του όρμησαν και του άρπαξαν 130 ευρώ και τα φαγητά της παραγγελίας, οι αστυνομικοί υπέθεσαν ότι επρόκειτο για μεμονωμένο συμβάν. Όμως από εκείνη τη νύχτα, ξεκίνησε ένα μπαράζ επιθέσεων με δύο και τρία χτυπήματα καθημερινά που είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: οι ληστές, δεν επετίθεντο σε τυχαίους διανομείς αλλά χρησιμοποιώντας “πακιστανικά” κινητά καλούσαν σε πιτσαρίες, ψησταριές και εστιατόρια ως υποτιθέμενοι πελάτες, έκαναν μεγάλες παραγγελίες και έδιναν ως διεύθυνση παράδοσης δύο συγκεκριμένες πολυκατοικίες στις οδούς Τζώρτζ και Πατούσα όπου οι κεντρικές είσοδοι δεν κλείδωναν και στις οποίες έστησαν καρτέρι στους ντελιβεράδες.

Με αυτά τα δεδομένα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, ξεκίνησαν έρευνες φτιάχνοντας μια λίστα με υπόπτους. Άτομα που κινούνται στα Εξάρχεια, σεσημασμένους για τέτοιες δουλειές. Μάλιστα ήρθαν σε επαφή με τους διανομείς προκειμένου να συγκεντρώνουν στοιχεία για ύποπτες παραγγελίες. Βέβαια, το απίστευτο είναι πως οι δράστες, είχαν τις άκρες και κατάφεραν να ενημερωθούν από άτομα στα οποία οι αστυνομικοί είχαν ασκήσει πιέσεις και έτσι αποφάσισαν να την κοπανήσουν από την περιοχή των Εξαρχείων και να μετακομίσουν σε άλλες περιοχές του κέντρου.

Μάλιστα, μια εβδομάδα μετά την έναρξη των επιθέσεων, οι αστυνομικοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους ληστές. Ήταν τότε που ο φερόμενος ως αρχηγός έδωσε μια παραγγελία σε πιτσαρία της περιοχής με διεύθυνση συγκεκριμένη πολυκατοικία της οδού Σολωμού που μετά το περιστατικό σταμάτησαν να τη χρησιμοποιούν. Τα δύο μέλη της συμμορίας δεν κατάφεραν να ληστέψουν τον ντελιβερά και έτσι το θύμα δεν ενημέρωσε την Αστυνομία για το συμβάν. Όμως ο 40χρονος ληστής, στην προσπάθεια του να φύγει, εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ και κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο την Πυροσβεστική για να τον απεγκλωβίσει. Το κλιμάκιο που πήγε εκεί, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ενημέρωσαν την Αστυνομία. Μάλιστα, προσήχθη στο Α.Τ Εξαρχείων καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του στην πολυκατοικία όμως από την στιγμή που το θύμα δεν είχε προσφύγει στην Αστυνομία, αφέθη ελεύθερος. Όμως είχε βρεθεί η άκρη του νήματος...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας αφορά! Πως μπορείτε να πάρετε 1.000 ευρώ από τη Δευτέρα!

Όπως φαίνεται από τη δικογραφία, μέτρησε η εμπειρία των αξιωματικών του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων οι οποίοι είχαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος όμως δεν διέθεταν τις αποδείξεις για να τους δέσουν. Ομως τελικά, κατάφεραν να συνθέσουν το παζλ κομμάτι – κομμάτι και να βρουν τα απαραίτητα στοιχεία για να δέσουν τη δικογραφία και να σφίξουν τον κλοιό γύρω από τους δράστες. Μάλιστα, η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας των Εξαρχείων είχε ως αποτέλεσμα να διαλυθεί η συμμορία και να σταματήσουν οι ληστείες στην περιοχή. Σε ένα σπίτι δε, ορμητήριο στην οδό Πατούσα συνελήφθη ένας συνεργός που ήταν σεσημασμένος για κλοπές και διαρρήξεις.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να ταυτοποιήσουν τις δεκάδες κλοπές στα Εξάρχεια και άλλες περιοχές που πραγματοποίησε η άγρια συμμορία με τα ρόπαλα, τα μαχαίρια και τα πιστόλια ενώ αναζητούνται τα άλλα δύο μέλη της ομάδας που όπως λένε οι πληροφορίες έχουν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη όπου και συνεχίζουν τη δράση τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share