Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συγκλονίζει ο Γιάννης Μπουτάρης μετά την επίθεση: «Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα - Με χτυπούσαν σε όλο μου το σώμα»

Ποια η κατάσταση της υγείας του;

20 Μαΐου 2018 08:57
Συγκλονίζει ο Γιάννης Μπουτάρης μετά την επίθεση: «Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα - Με χτυπούσαν σε όλο μου το σώμα»

«Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, με χτυπούσαν σε όλο μου το σώμα, αλλά δεν θέλω να κάνω άλλες δηλώσεις σήμερα. Θα τα πούμε τη Δευτέρα. Οι εξετάσεις μου είναι καλές. Για προληπτικούς λόγους οι γιατροί θέλουν να περάσω στο νοσοκομείο το βράδυ». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε από μερίδα συμμετεχόντων στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στον Λευκό Πύργο.

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον χτύπησαν, ο κύριος Μπουτάρης είπε: «Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πώ κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor trailer: Ψυχρό κλίμα στις ομάδες! Οι εντάσεις και ο δύσκολος αγώνας (video)



Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το βράδυ του Σαββάτου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για προληπτικούς λόγους.

Λίγο πριν τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων, ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας για το περιστατικό.

Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης κατά του Γιάννη Μπουτάρη

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη της επίθεσης κατά του Γιάννη Μπουτάρη, από τον πολιτικό κόσμο. Ανακοινώσεις εξέδωσαν το πρωθυπουργικό γραφείο, η Νέα Δημοκρατία, εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα όσα συνέβησαν στον Λευκό Πύργο από μικρή μερίδα συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων, καταδίκασαν και οι εκπρόσωποι των τριών Ομοσπονδιών των Ποντίων με κοινή τους δήλωση, η οποία ανέφερε: "Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση. Ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον δήμαρχο".

Μαξίμου: Ακροδεξιοί τραμπούκοι

"Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους.

Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία." αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

ΝΔ: Φασιστική επίθεση πατριδοκάπηλων

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».


 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share